istotopos

δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων , ειδήσεις

Κοινωνία Τελευταίες ειδήσεις

Πάτρα: Απολύθηκε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για το θάνατο του 49χρονου

Πάτρα: Απολύθηκε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για το θάνατο του 49χρονου

Η διοίκηση του «Αγίου Ανδρέα» στην Πάτρα προχώρησε στην απόλυση νοσηλεύτριας για το θάνατο του 49χρονου, που τον έδιωξαν από το νοσοκομείο και πέθανε.

Στην άμεση υλοποίηση διακοπής της σύμβασης της ειδικευόμενης νοσηλεύτριας του «Αγίου Ανδρέα» που βρίσκονταν στο ΤΕΠ το βράδυ της Τετάρτης, προχώρησε χθες η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Η ειδικευμένη νοσηλεύτρια, όπως έγραφε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει κληθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.

«Θα εφαρμόσουμε όλα όσα προβλέπει ο νόμος. Δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αν η ειδικευόμενη νοσηλεύτρια δικαιωθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα ενεργοποιηθεί η σύμβασή της. Δεν κάνουμε τίποτα που δεν προβλέπει η νομοθεσία» επισήμανε στην «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Παράλληλα ξεκίνησε από χθες η ΕΔΕ η οποία πέραν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο συμβάν με την τραγική απώλεια του 49χρου Θοδωρή Νεμουτιάνου, θα επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου (νοσηλευτική, ιατρική, διοικητική, κ. ά.).

Τι είπε ο υπουργός

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ χθες το πρωί ανέφερε πως «δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει ένας γιατρός. Εάν τον είχε δει ακόμα και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια».

Επίσης ο υπουργός ανέφερε αυτό που από την πρώτη μέρα δημοσιοποίησης του συμβάντος είχε γράψει η «Π». Κι αυτό αφορά στην αντιμετώπιση άλλου επείγοντος περιστατικού που είχε φτάσει στο νοσοκομείο πριν από τον 49χρονο. Στην περίπτωση αυτή η νοσηλεύτρια βάρδιας είχε καλέσει γιατρό και τον αντιμετώπισε.

«Στο περιστατικό του 49χρονου η διάγνωση δεν έγινε από γιατρό. Ο άνθρωπος αυτός πήγε και έγινε εκτίμηση μη ορθή από τη νοσηλεύτρια ότι δεν έχριζε παρακολούθησης από γιατρό και έπρεπε να πάει σε άλλο νοσοκομείο. Απαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο, το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Η διάγνωση γίνεται μόνο από γιατρό

Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε, επίσης με αφορμή όσα ειπώθηκαν πως όταν δεν εφημερεύει ένα νοσοκομείο είναι κλειστό, ότι «δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία. Προφανώς οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί εκεί υπάρχουν ανοιχτά αρκετά τμήματα. Το πρωτόκολλο λέει πως αν για κάποιο λόγο κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό. Απαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο τότε το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί».

Τραγική ειρωνεία

Όπως έγραφε χθες η «Π» ο 49χρονος, Θοδωρής Νεμουτιάνος, είχε επισκεφτεί τον «Άγιο Ανδρέα» το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στόχος της επίσκεψής του ήταν το ραντεβού που είχε με χειρουργό του νοσοκομείου προκειμένου να εξετάσει ένα πρόβλημα που είχε με την κήλη του. Οι πληροφορίες λένε ότι ο χειρουργός τον εξέτασε και ακολούθως του ανακοίνωσε ότι δεν χρίζει χειρουργικής επέμβασης. Ο 49χρονος δεν του ανάφερε κανένα άλλο πρόβλημα και μάλιστα αστειευόμενος με τον γιατρό του δήλωσε ότι είναι ζαχαροπλάστης και τον ρώτησε πιο γλυκό του αρέσει για να του φέρει την επόμενη φορά.

Αναχωρώντας από το γραφείο του χειρουργού φέρεται να συνάντησε στον διάδρομο έναν γνωστό του τραυματιοφορέα στον οποίο ανέφερε ότι τον ταλαιπωρούσε μία ψύξη ότι είχε πάει σε παθολόγο έπαιρνε κάποια θεραπεία η οποία όμως δεν τον απάλλαξε από τον πόνο. Ο τραυματιοφορέας μάλιστα μετέφερε ότι ο 49χρονος ήταν κεφάτος και δεν έδειχνε ότι είχε κάποιο πρόβλημα.

Με τη διαφορά ότι λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε ξανά στο νοσοκομείο διαμαρτυρόμενος για τον αυχένα του και τον πόνο που ένιωθε από την ψύξη που είχε διαγνώσει ο ιδιώτης γιατρός.

#ΑΠΟΛΥΣΗ #ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΠΑΤΡΑ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ