istotopos

δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων , ειδήσεις

Κοινωνία Τελευταίες ειδήσεις

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Μωρό έχασε τις αισθήσεις του – «Το παιδί είναι μπλε, δεν παίρνει αναπνοή», φώναζε ο πατέρας

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Μωρό έχασε τις αισθήσεις του - «Το παιδί είναι μπλε, δεν παίρνει αναπνοή», φώναζε ο πατέρας

Ένα μωρό 1 έτους έχασε τις αισθήσεις του χθες το βράδυ στη Χαλκιδική ενεργοποιώντας τους γιατρούς που έκαναν οτι μπορούν για να το σώσουν.

Η οικογένεια του μικρού αγοριού βρισκόταν στη Χαλκιδική για διακοπές. Λίγα λεπτά μετά τις 22:30, σύμφωνα με το thestival, και ενώ βρίσκονταν στο ξενοδοχείο, οι διακοπές τους έμελλε να λάβουν εφιαλτική τροπή. Ο γιος τους, μόλις 12 μηνών, έχει χάσει τις αισθήσεις του με τους ίδιους να θεωρούν πως έχει πάθει καρδιακή ανακοπή.

«Το παιδί είναι μπλε. Δεν παίρνει αναπνοή»

Στο ξενοδοχείο αλλά και την περιοχή του Πολυχρόνου σήμανε συναγερμός. Κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ ενώ άνθρωποι του ξενοδοχείου ειδοποίησαν και τον ανθρωπιστικό σύλλογο «Kids Save Lives- Τα παιδιά σώζουν ζωές» αλλά και τον ιδιώτη γιατρό και αντιπρόεδρο του συλλόγου, Κωνσταντίνο Λαζαρίδη.

Ο κ. Λαζαρίδης σπεύδει άμεσα στο ξενοδοχείο. Μαζί του η κόρη του Μαρία και τρεις πιστοποιημένοι First Responders της κοινότητας «Kids Save Lives» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η εικόνα που του μετέφερε ο πατέρας του παιδιού και περιγράφει στο Thestival o Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Kids Save Lives- Τα παιδιά σώζουν ζωές», Αναστάσιος Στεφανάκης, σοκάρει:

«Το παιδί είναι μπλε. Δεν παίρνει αναπνοή», ήταν τα ανατριχιαστικά λόγια του πατέρα με τον κ. Στεφανάκη να εξηγεί πως «στους πυρετικούς σπασμούς το συναντούμε συχνά αυτό».

Τα μέλη του Kids Save Lives φτάνουν πολύ γρήγορα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Το αρχικό σοκ έχει ξεπεραστεί. Το παιδάκι ευτυχώς δεν έχει υποστεί καρδιακή προσβολή, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή, αφού παρουσιάζει άπνοιες λόγω πυρετικών σπασμών.

«Μετρήθηκε το οξυγόνο του παιδιού και ήταν πολύ χαμηλό. Το οξύμετρο του γιατρού έδειχνε γύρω στο 70%. Πολύ χαμηλό», αναφέρει στο Thestival ο κ. Στεφανάκης.

Αγώνας δρόμου για να σωθεί το παιδάκι

Ο κ. Λαζαρίδης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε την κλινική κατάσταση του παιδιού. Όπως τονίζει στο Thestival, η κατάστασή του παιδιού δεν ήταν καλή. Του χορήγησε οξυγόνο και έκρινε πως η μεταφορά του στο νοσοκομείο ήταν επείγουσα.

Το ΕΚΑΒ είχε ήδη ειδοποιηθεί και ασθενοφόρο έσπευδε στο σημείο από τα Μουδανιά. Ο Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, γνωρίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος σε τέτοια περιστατικά, δεν το σκέφτηκε ούτε λεπτό.

Κατόπιν συνεννόησης με το ΕΚΑΒ, ανέλαβε ο ίδιος να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του το παιδάκι με τον πατέρα του μέχρι το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, έτσι ώστε να γίνει ανταπόκριση από εκεί με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Βγαίνοντας από το Πολύχρονο, βλέπω ένα περιπολικό. Πατάω την κόρνα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει αντιληπτό το επείγον του περιστατικού. Αφού εξηγώ στους αστυνομικούς τι συμβαίνει, μπήκαν μπροστά από εμένα με τη σειρήνα και τον φάρο λειτούργησαν ως προπομπός ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας», αναφέρει στο Thestival.

Όπως μάλιστα εξηγεί, η χορήγηση του οξυγόνου συνεχίστηκε και στο αυτοκίνητο, με την κόρη του, Μαρία, να κρατά τη φιάλη οξυγόνου. «Ανέλαβα να τους μεταφέρω εγώ γιατί ήθελα να έχω άμεση επαφή με το παιδάκι, ώστε αν συνέβαινε κάτι, να μπορώ να επέμβω άμεσα», αναφέρει.

Ο ίδιος μάλιστα λέει πως αφού παρέδωσε το παιδάκι στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση προκειμένου να τους ευχαριστήσει. «Χάρη στην κινητοποίηση της Αστυνομίας φτάσαμε στο Κέντρο Υγείας τουλάχιστον πέντε λεπτά πιο γρήγορα. Χρόνος σημαντικά πολύτιμος για τέτοια περιστατικά», εξηγεί ο κ. Λαζαρίδης.

Ευγνώμονες οι γονείς για την κινητοποίηση της «κοινότητας»
Όπως δηλώνει στο Thestival, οι γονείς ήταν «σοκαρισμένοι» με την άμεση κινητοποίηση των μελών του Οργανισμού για να προσφέρουν βοήθεια τους παιδάκι τους ενώ εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την άμεση ανταπόκριση και τα όσα έκαναν τα μέλη του «Kids Save Lives- Τα παιδιά σώζουν ζωές» προκειμένου να σωθεί ο 12 μηνών γιος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, το παιδάκι διεκομίσθη από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Παραμένει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση με την κατάσταση της υγείας του να παρουσιάζει βελτίωση.

«Μεγαλύτερος εχθρός μας ο χρόνος στα επείγοντα περιστατικά»

Ο Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Kids Save Lives- Τα παιδιά σώζουν ζωές», Αναστάσιος Στεφανάκης στέλνει το δικό του μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η γνώση πρώτων βοηθειών αλλά και η διάθεση για προσφορά και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. «Ο χρόνος αντιμετώπισης σε ένα επείγον περιστατικό είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας.

Αυτό προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Σύμμαχός μας σε αυτό είναι και η εφαρμογή I Save Lives, μέσω της οποίας ειδοποιείται κάποιος που γνωρίζει πρώτες βοήθειες να μεταβεί σε ένα επείγον περιστατικό και να κερδηθεί χρόνος μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου».

Παράλληλα επισημαίνει πως θα είχαν σωθεί περισσότερες ανθρώπινες ζωές εάν περισσότεροι γνώριζαν την παροχή πρώτων βοηθειών. «Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε με το Kids Save Lives. Εμπιστευτήκαμε τα παιδιά. Εκπαιδεύσαμε 100.000 παιδιά και αρκετούς ενηλίκους με αποτέλεσμα η επόμενη γενιά να έρχεται πολύ δυναμικά να σώζει ζωές. Ωστόσο, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε ώστε να εκπαιδευτούν κι άλλοι», τονίζει ο κ. Στεφανάκης.

#ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ #ΠΑΙΔΙ #ΒΡΕΦΟΣ #ΜΩΡΟ #ΑΝΑΚΟΠΗ #ΑΝΑΠΝΟΗ