istotopos

δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων , ειδήσεις

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν άμεσα από την Κωνσταντινούπολη

pixabay

Οι Ισραηλινοί που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να φύγουν «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαΐρ Λαπίντ.

 

Με σημερινές δηλώσεις του, ο ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς που είτε σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία ή να μετακινηθούν με πτήσεις transit από ή προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης , να ακυρώσουν επειγόντως το πρόγραμμά τους. Κάλεσε επίσης τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία να την εγκαταλείψουν αμέσως.

Η δραματική έκκληση του Λαπίντ έρχεται ύστερα από πληροφορίες που μεταδίδονται από σήμερα το πρωί σε όλα τα ισραηλινά ΜΜΕ, ότι οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Τουρκίας, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν απόπειρα μεγάλης τρομοκρατικής ενέργειας που είχε ήδη αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή εντός τουρκικού εδάφους από δίκτυο ιρανών πρακτόρων σε τουριστικό θέρετρο όπου φιλοξενούνταν ανυποψίαστοι τουρίστες από το Ισραήλ. Αντίστοιχες πληροφορίες μεταδόθηκαν και χθες, σύμφωνα με τις οποίες απετράπη τρομοκρατική επίθεση κατά «επίσημων ισραηλινών στόχων» στην Τουρκία, με φερόμενη ιρανική ανάμιξη. Και για τα δύο περιστατικά, τα ισραηλινά μέσα δεν μετέδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κρατικές αρχές καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να σώσουν ζωές Ισραηλινών. Πολλοί από όσους κυκλοφορούν αμέριμνοι ανάμεσά μας δεν γνωρίζουν ότι έχουν διασωθεί από κίνδυνο ζωής. Οι προσπάθειες των τρομοκρατών στοχεύουν να πλήξουν Ισραηλινούς τουρίστες. Στοχεύουν Ισραηλινούς πολίτες προκειμένου είτε να τους απαγάγουν είτε να τους δολοφονήσουν. Εάν έχετε κλείσει εισιτήριο για να ταξιδέψετε στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε το. Καμία τουριστική εκδρομή δεν είναι πιο σημαντική από τη ζωή σας και από τη ζωή των αγαπημένων σας. Υπακούστε στις οδηγίες που εκδίδουμε από το Υπουργείο Εξωτερικών, τις οποίες και επικαιροποιούμε συνεχώς ύστερα από συνεχείς εκτιμήσεις ασφαλείας», δήλωσε ο ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών. Ο Γιαΐρ Λαπίντ ευχαρίστησε δημοσίως την κυβέρνηση της Τουρκίας «για τις προσπάθειες που καταβάλλει να σώσει τη ζωή των Ισραηλινών πολιτών που βρίσκονται στη χώρα» και απευθυνόμενος στο Ιράν πρόσθεσε: «Όποιος βλάψει Ισραηλινούς δεν θα μείνει ατιμώρητος. Το Ισραήλ θα τον βρει και θα τον τιμωρήσει όπου και να βρίσκεται».

Από ιρανικής πλευράς δύο αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, χαρακτηρίζονται ως «μάρτυρες» από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Ισραηλινό Επιτελείο Εθνικής Ασφαλείας εξέδωσε ήδη από τα τέλη Μαΐου αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες της χώρας να μην επισκέπτονται την Τουρκία για κανέναν λόγο και να μην χρησιμοποιούν το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ως σταθμό μετεπιβίβασης, επειδή υπάρχουν «εξαιρετικά συγκεκριμένες πληροφορίες για σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών κατά Ισραηλινών τουριστών εντός της τουρκικής επικράτειας, όπου δρα εκτεταμένο κύκλωμα ιρανών πρακτόρων». Όπως μεταδόθηκε από τα ισραηλινά ΜΜΕ, μεγάλη μερίδα ταξιδιωτών αψήφησε τη σύσταση και στα τουρκικά θέρετρα φιλοξενείται σημαντικός αριθμός τουριστών από το Ισραήλ, ενώ ο αριθμός των πτήσεων της Turkish Airlines μεταξύ Τελ Αβίβ και Κωνσταντινούπολης έχει αυξηθεί κατακόρυφα από τα τέλη Μαΐου.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ #ΠΟΛΙΤΕΣ