istotopos

δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων , ειδήσεις

Κοινωνία Τελευταίες ειδήσεις

Ασφάλεια κατοικίας: κοστίζει λιγότερο απ’ όσο νομίζεις!

Ασφάλεια κατοικίας: κοστίζει λιγότερο απ’ όσο νομίζεις!

Η ασφάλεια κατοικίας είναι κάτι που, σε αντίθεση με την ασφάλεια αυτοκινήτου, δεν θεωρούμε αυτονόητο στην Ελλάδα. Το ήξερες ότι μόλις το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένες; Δεν πιστεύουμε να ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία εκείνων που δεν έχουν ασφαλίσει το σπίτι τους.

Αν ανήκεις στους “δύσπιστους” και στους “έλα μωρέ, σ’ εμένα θα τύχει το κακό;”, παρακάτω θα βρεις αρκετούς λόγους για να αλλάξεις γνώμη.

Από τι κινδυνεύει το σπίτι μου;

Αν ακόμη δεν έχεις πειστεί για την αξία της ασφάλειας σπιτιού, σκέψου μόνο τις φωτιές που ξεσπάνε στη χώρα μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Επίσης, η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα και οι καταστροφές σπιτιών από σεισμούς, δυστυχώς, δεν είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο. Τέλος, λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού, ο χειμώνας που ακολουθεί είναι αρκετά επικίνδυνος ως προς τις πλημμύρες που μπορεί να προκληθούν από τα αποψιλωμένα δάση.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μόνο για τις δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού οι ζημιές που κλήθηκαν οι ασφαλιστικές να αποζημιώσουν ήταν πάνω από 38 εκατομμύρια ευρώ, με τις ζημιές για την κατοικία (για τις οποίες δόθηκε αποζημίωση μέσω της ασφάλειας πυρός κατοικίας) να αποτελούν το 80% των συνολικών καταστροφών.

Αντίστοιχα, οι αποζημιώσεις για σεισμούς ήταν περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ, με τις ζημιές στην κατοικία να αποτελούν το 54% των συνολικών καταστροφών.

Τέλος, για άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνέβησαν στη χώρα μας το 2021 (βροχοπτώσεις, πλημμύρες κτλ) έγιναν ζημιές ύψους 7,4 εκατομμυρίων ευρώ, με τις ζημιές σε σπίτια να αποτελούν το 48% των συνολικών καταστροφών.

Επιπλέον, πέρα από τα φυσικά φαινόμενα, το σπίτι σου κινδυνεύει και από άλλες καταστροφές. Για παράδειγμα, η θραύση σωληνώσεων είναι μια αρκετά συχνή καταστροφή που η αποκατάστασή της μπορεί να σου κοστίσει ακριβά.

Επίσης, η διάρρηξη των σπιτιών από κλέφτες είναι κάτι που όλους μας φοβίζει και δυστυχώς όλο και κάποιο περιστατικό ακούμε μια στο τόσο.
Η προστασία λοιπόν του σπιτιού σου και του περιεχομένου του είναι πολύ σημαντική και αν τα ασφαλίσεις θα γλιτώσεις τουλάχιστον από τις οικονομικές συνέπειες μιας καταστροφής.

Ασφάλεια σπιτιού: πόσο κοστίζει;

Είναι λοιπόν φανερό πως τα σπίτια είναι εκτεθειμένα σε αρκετούς κινδύνους, επομένως είναι καλό να τα ασφαλίσεις για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.
Και αν νομίζεις ότι όλα αυτά θα κοστίσουν ακριβά, μάθε ότι μπορείς να ασφαλίσεις το σπίτι σου με λιγότερο από 1 ευρώ το τετραγωνικό ετησίως.

Το insurancemarket.gr, η #1 πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, εκτός από την ασφάλεια αυτοκινήτου, ειδικεύεται και στην ασφάλεια κατοικίας. Για να βρεις το πιο οικονομικό πακέτο για το σπίτι σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην πλατφόρμα και να βάλεις τα στοιχεία του ακινήτου. Σε μόλις 1’ θα έχεις μπροστά σου τις καλύτερες προσφορές για να διαλέξεις την πιο οικονομική και πιο συμφέρουσα για εσένα προσφορά.

asfaleia48

Και για του λόγου το αληθές, ας πάρουμε ως παράδειγμα ένα σπίτι 80 τετραγωνικών. Στο insurancemarket.gr το σπίτι αυτό ασφαλίζεται με λιγότερο από 65 ευρώ το χρόνο!
Επιπλέον, στην πλατφόρμα, πέρα από τη μόνιμη κατοικία σου θα βρεις κάλυψη και για το εξοχικό αλλά και το Airbnb.

Τα εξοχικά είναι επίσης πολύ σημαντικό να είναι “προστατευμένα”, μιας που είναι και αυτά κομμάτι της περιουσίας μας και μάλιστα μερικές φορές είναι πιο εκτεθειμένα σε κινδύνους. Και αν νομίζεις ότι το να ασφαλίσεις το εξοχικό σου είναι κάτι ακριβό, μάθε ότι στο insurancemarket.gr, ένα εξοχικό 80 τ.μ. το ασφαλίζεις με λιγότερο από 85 ευρώ ετησίως.

Όσο για το Airbnb, με μόλις 3 ευρώ ανά τετραγωνικό ετησίως, μάλλον δεν έχεις πολλούς λόγους για να μην το ασφαλίσεις. Δεν είναι και λίγοι οι κίνδυνοι που μπορεί να ελλοχεύουν σε αυτά τα σπίτια.
Γι’ αυτό λοιπόν ασφαλίσου πριν γίνει το κακό!

Και αν ασφαλίσεις το σπίτι σου στο insurancemarket.gr 1/6/2022 έως 31/8/2022, θα γίνεις μέρος μιας πολύ σημαντικής δράσης. Με κάθε ασφάλιση κατοικίας στην πλατφόρμα, θα δωρίζονται 5 ευρώ στην Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, της οποίας το έργο είναι τεράστιο και – δυστυχώς – είναι πιο απαραίτητο από ποτέ.

Στο insurancemarket.gr δεν ασφαλίζεις μόνο το σπίτι σου, αλλά και το αυτοκίνητο, τη μηχανή, το αγροτικό ή το φορτηγό σου. Για την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου online και όχι μόνο, μπες, βάλε τα στοιχεία σου, σύγκρινε έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και βρες την καλύτερη προσφορά για τις ανάγκες σου!

* Οι τιμές ασφάλισης κύριας έχουν υπολογιστεί για σπίτι 80τμ & τκ 15231 στην anytime. Η τιμή ασφάλισης εξοχικής κατοικίας έχει υπολογιστεί για σπίτι 80τμ & τκ 20200 στη ΔΥΝΑΜΙΣ. Η τιμή ασφάλισης airbnb αφορά νέο Σ/Λ στην ΕΥΡΩΠΗ.

#ΑΣΦΑΛΕΙΑ #ΚΑΤΟΙΚΙΑ #ΚΟΣΤΟΣ