istotopos

δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων , ειδήσεις

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Power Pass: Βήμα προς βήμα η διαδικασία για την επιδότηση ρεύματος – Προσοχή στους απατεώνες που καραδοκούν

Power Pass: Βήμα προς βήμα η διαδικασία για την επιδότηση ρεύματος - Προσοχή στους απατεώνες που καραδοκούν

Η μεγάλη ώρα για την επιδότηση ρεύματος μέχρι ποσού 600 ευρώ πλησιάζει, καθώς την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα Power Pass για την υποβολή των αιτήσεων που θα γίνουν με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Πολύ μεγάλη προσοχή στους απατεώνες. 

Στην ουσία πρόκειται για το μοντέλο που εφαρμόστηκε και στην περίπτωση του Fuel Pass (σ.σ. αφορούσε την επιδότηση καυσίμου), δηλαδή, οι αιτήσεις θα γίνονται για τον καθένα μια συγκεκριμένη ημέρα ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του ώστε να αποτραπεί η υπερφόρτωση της πλατφόρμας. Σύμφωνα με πληροφορίες αφού γίνουν οι αιτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου είναι πιθανό η πλατφόρμα να παραμείνει ανοιχτή για κάποιο διάστημα για τους καταναλωτές της… τελευταίας στιγμής, ώστε να υποβληθούν αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ .

Ετσι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr θα ανοίγει κάθε μέρα για διαφορετικό ΑΦΜ. Η αρχή θα γίνει εφόσον αυτό τελικά ανακοινωθεί- με τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1.

Ακολούθως, κάθε μέρα θα ανοίγει για τους επόμενους αριθμούς. Επειδή, ωστόσο, η προηγούμενη διαδικασία με το Fuel Pass έδειξε ότι ενδεχομένως να είναι «έκπληξη» οι λήγοντες κάθε μέρα, οι δικαιούχοι καλό θα είναι να μπαίνουν και να τσεκάρουν στην πλατφόρμα, ή να ενημερώνονται προτού προχωρήσουν στην αίτηση.

Πώς κάνετε αίτηση για επίδομα ρεύματος

Αρχικά, θα πρέπει να θυμάστε πως όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα εξής στοιχεία για να ολοκληρώσετε την αίτηση στο gov.gr:

Το ΑΦΜ σας

  • Τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet
  • Το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού
  • Το Power Pass αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία θα αντλούνται από την ΑΑΔΕ απευθείας. Οι χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος θα αντλούνται απευθείας από τους παρόχους.

Βήμα – βήμα, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, η διαδικασία της αίτησης είναι η εξής:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφέρομενος
  • θα γίνεται αυτόματα η διασταύρωση των στοιχείων και θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία.
  • εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Τι πρέπει να προσέξετε

Μεγάλη προσοχή ωστόσο θα πρέπει να δείξουν οι καταναλωτές σχετικά με τους ποιους λογαριασμούς αφορά η επιδότηση ρεύματος καθώς οι καταναλωτές θα πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά τον λογαριασμό τους, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η ημερομηνία έκδοσης και όχι η περίοδος κατανάλωσης.

Ο λόγος αφορά στην υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαϊου 2022.

Συνεπώς, ό,τι εκδίδεται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορά στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης.

Προσοχή στους απατεώνες

Οι καταναλωτές θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σε διάφορους… περίεργους τύπους που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση ή και την άγνοια ορισμένων να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Συγκεκριμένα, ένας άγνωστος άνδρας προσποιούμενος τον υπάλληλο του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται 48χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νέα Ιωνία προσπάθησε να υποκλέψει στοιχεία των τραπεζικών της λογαριασμών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ισχυρίστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της ότι την κάλεσε για να την ενημερώσει για τη διαδικασία του Power Pass, προκειμένου να υποβάλλει την αίτησή της από τους πρώτους με το άνοιγμα της πλατφόρμας αύριο.

Η γυναίκα διαισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησε να μιλήσει με τον υπάλληλο του λογιστικού γραφείου που συνήθως συνεργάζεται για όλες τις υποθέσεις της, αλλά έλαβε την απάντηση ότι ήταν απασχολημένος με άλλο πελάτη.

Ο άγνωστος επέμενε υποβάλλοντάς την σε καταιγισμό ερωτήσεων και πιέζοντάς την να δώσει στοιχεία για να τα έχει στη διάθεσή του να υποβάλλει την αίτηση.

Η γυναίκα εντέλει του είπε να της δώσει το τηλέφωνό του και ότι θα τον καλέσει αργότερα, προσποιούμενη ότι στο κατάστημα μπήκε πελάτης και φυσικά ενημέρωσε την αστυνομία.

#POWER_PASS #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #TAXISNET