web analytics

Δίκη Folli Follie: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων με πρώτο το Δημήτρη Κουτσολιούτσο

Με τον ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσο άνοιξε η αυλαία των απολογιών στη δίκη για την παραποίηση των οικονομικών δεδομένων της εταιρείας που διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Αυτή την ημέρα την περίμενα πως και πως» είπε ο βασικός κατηγορούμενος κατά την έναρξη της απολογία του εκφράζοντας παράλληλα τη θέση πως όλα αυτά τα χρόνια έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητας . «Επί 5 χρόνια δεν έχω μιλήσει πουθενά, μια μερίδα του τύπου μου επιτίθεται συνεχώς και είμαι αναγκασμένος να μην βγαίνω από το σπίτι. Το τεκμήριο της αθωότητος έχει γίνει κουρέλι. Είμαι εδώ για να μάθετε την πραγματικότητα και εσείς θα την κρίνετε μετά» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συνέχισε πιάνοντας το νήμα από την αρχή μιλώντας για την υπερπροσπάθεια του να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Folli Follie περιέγραψε πως ξεκίνησε η εταιρεία τη δεκαετία του 90 αλλά και τους λόγους που επελέγη το Χονγκ Κονγκ για την ανάπτυξη του ομίλου ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών του. «Προσφέραμε στο ελληνικό κράτος 1,5 δισ. μέσα σε μια δεκαετία. Δεν δέχομαι ότι δεν υπήρχε τίποτα» τόνισε ο κ. Κουτσολιούτσος, σημειώνοντας πως
η εταιρεία εισήχθη στο Xρηματιστήριο Αθηνών, γιατί πληρούσε τις προϋποθέσεις. «Μπήκαμε με το σπαθί μας» ανέφερε και μίλησε για τα 65 καταστήματα που άνοιξαν στην Ελλάδα και τα 10 του εξωτερικού.

«Είχαμε κάνει εταιρεία κολοσσό, τη μεγαλύτερη στο Xρηματιστήριο και με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον» είπε και ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους που τον στήριξαν και βρέθηκαν στη θέση του κατηγορούμενου. «Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να πω ένα συγγνώμη στα στελέχη που κάθονται εδώ δίπλα μου και για 20 χρόνια βοήθησαν στην εδραίωση της εταιρίας, χωρίς να έχουν σχέση με όλα αυτά» υπογράμμισε.

Ο κατηγορούμενος εστίασε στην ανάπτυξη του Ομίλου στο εξωτερικό και τους λόγους που έφτασαν στο Χονγκ Κονγκ το 1998. «Ήταν η Νέα Υόρκη της Ασίας. Εμείς πουλούσαμε Ελλάδα. Όλες οι καμπάνιες είχαν θέμα την Ελλάδα. Σε όλα τα Μετρό, τα αεροδρόμια υπήρχαν αφίσες της Follie. Μου στοίχιζαν κάποια δισεκατομμύρια όλα αυτά. Γίναμε γνωστοί παγκοσμίως» είπε εξηγώντας πως η Ιαπωνία ήταν ιδανική χώρα για το ξεκίνημα, καθώς δεν υπήρχαν δασμοί και επιπλέον έξοδα, γεγονός που αποτελούσε πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό.

Η απολογία του Δημήτρη Κουτσολιούτσου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου οπότε και αναμένεται να αναφερθεί στο σκέλος των κατηγοριών που αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Στο εδώλιο, εκτός από το Δημήτρη Κουτσολιούτσο, κάθονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες ,μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης, οι οποίοι εμφανίζονται ως κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση. Σύμφωνα με την κατηγορία οι κατηγορούμενοι φέρονται με ενέργειες τους να παραποίησαν τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου FF ώστε να εμφανίζεται εύρωστη και ισχυρή. Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οι οποίοι μάλιστα μετά τις απολογίες τους είχαν προφυλακιστεί, δικάζονται ως αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης καθώς σύμφωνα με την κατηγορία διηύθυναν την «επιχείρηση εξωραϊσμού» της εικόνας της εταιρείας με παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς, πλαστά έγγραφα και πλαστές συνδεδεμένες συναλλαγές, εντός του Ομίλου, χειραγωγώντας ουσιαστικά τη μετοχή της.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ .

Μαρία Ζαχαροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *