web analytics

Εισαγγελείς για Μπέο: Οι ύβρεις, οι προσβολές και η στοχοποίηση δεν κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη

Για στοχοποίηση εισαγγελικής λειτουργού από τον Αχιλλέα Μπέο κάνει λόγο η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή, όπως τονίζει τις «δημόσιες, απαξιωτικές και περιφρονητικές για τον θεσμό της Δικαιοσύνης δηλώσεις του, γνωστού για την αμετροέπειά του, Δημάρχου Βόλου».

«Ντροπή για τους δικαστές που δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και στρέφονται κατά ανθρώπων, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του Δήμου. Τι έκανε δηλαδή ο Σαββάκης… Δεν ντρέπεστε, εξυπηρετείτε ιδιωτικά συμφέροντα. Ο λόγος που τον τιμωρήσατε, ήταν επειδή παραβίασε δικαστική απόφαση. Σωπάτε ρε… Δικά σας είναι τα λεφτά; Ρωτήσατε εάν η ΔΕΥΑΜΒ είχε λεφτά; Και αυτή η απόφαση θα εκπέσει, γιατί θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό από δικαστές με ήθος, αξία και ακεραιότητα. Κουράστηκα από την λειτουργία της δικαιοσύνης σε αυτή την πόλη. Αλλά τι να πούμε… Αρκετά έχω ταλαιπωρηθεί από την δικαιοσύνη και εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει για την δικαιοσύνη σε αυτή την πόλη, αυτός είμαι εγώ. Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή, όταν οι δικαστές λειτουργούν ως επίορκοι. Τέρμα αυτά που ξέρανε» δήλωσε, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει, πως γυναίκα εισαγγελέας έκανε κατάχρηση εξουσίας και παρενέβη σε υπηρεσίες, για να ασφαλτοστρωθεί δρόμος προς την κατοικία της.

Στην ανακοίνωση-απάντηση στον Αχιλλέα Μπέο η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει:

Με αφορμή δημόσιες, απαξιωτικές και περιφρονητικές για το θεσμό της Δικαιοσύνης δηλώσεις του, γνωστού για την αμετροέπειά του, Δημάρχου Βόλου, με τις οποίες καταφέρεται με σκαιότητα σε βάρος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που υπηρετούν στο Βόλο, και επιπλέον στοχοποιεί συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό, που υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στρεφόμενος ονομαστικά κατ’ αυτής, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες αήθεις πρακτικές, που υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες και γίνονται με προφανή υστερόβουλα κίνητρα κι επιδιώξεις, και τονίζει ότι οι ύβρεις, οι προσβολές αλλά και η στοχοποίηση των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ερειδόμενη σε προσωπικές προθέσεις, με απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό τους και την αποθάρρυνσή τους κατά την νόμιμη άσκηση των καθηκόντων τους, αφενός μεν συνιστά σφοδρή και ανεπίτρεπτη παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου και της διάκρισης των λειτουργιών, διόλου ανεκτή για πρόσωπα που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αφετέρου δε, ως πασίδηλα καταχρηστική συμπεριφορά, ενέχουσα κινδύνους για την κοινωνική συνοχή, ουδόλως ωφελεί και πρέπει να εκλείψει.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει και πάλι ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν πρόκειται να επιφέρουν τις επιδιωκόμενες παρενέργειες, δηλαδή τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς
την εισαγγελική αρχή και τη Δικαιοσύνη εν γένει, καθόσον οι Έλληνες εισαγγελείς δεν επηρεάζονται από ευθείες ή έμμεσες απειλές, πιέσεις και εκφοβισμούς, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται, αλλά ασκούν το λειτούργημά τους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, με βάση τον νόμο και τη συνείδησή τους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον, με αυταπάρνηση και κυρίως με παρρησία, λειτουργώντας ως εγγυητές των ελευθεριών του πολίτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *