web analytics

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Ο Θανάσης είχε διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένιας»

Μία διαφορετική εκδοχή για την σχέση του 39χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων με το θύμα, αλλά και της 28χρονης με την οικογένειά της και ιδιαίτερα με τον πατέρα της και τη μητέρα της, παρουσίασε μιλώντας στην εκπομπή Live News γυναίκα από το περιβάλλον του γυναικοκτόνου.

Μιλώντας για τονβ δράστη ισχυρίστηκε ότι «σε άθλια κατάσταση (είναι) όχι μόνο αυτός, ο αδελφός του, τα ξαδέλφια του Θανάση τα πρώτα, με οποία μεγαλώσανε μαζί. Η κατάσταση είναι τραγική και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα μετράμε επιζήσαντες από αυτή την κατάσταση. Την Κική την είχαν σαν κόρη τους. Ο μπαμπάς της Κικής, ο κύριος με Κ κεφαλαίο, δεν είχε καμία επαφή με την Κική εδώ και 10 χρόνια. Την επιμέλεια την είχε, η Κική όμως είχε φύγει χρόνια από το σπίτι και με τον μπαμπά, δηλαδή ο Θανάσης με την Κική, δύο φορές με το ζόρι είχαν πάει από εκεί, από τον μπαμπά της. Με την μαμά της είχε σχέσεις. Δεν τους μίλαγε, δεν τους έλεγε. Ποιος έκανε την μετακόμιση της Κικής από το σπίτι που έμενε με τον Θανάση στους Αγίου Αναργύρους; Τα ξαδέρφια του Θανάση την κάνανε», δηλώνει.

«Πήγε με τη μαμά της για άμβλωση»

Η γυναίκα αυτή φαίνεται πως γνώριζε και για την εγκυμοσύνη της Κυριακής. Αυτό που έχει γίνει γνωστό, είναι πως η 28χρονη έχασε το μωρό, επειδή την είχε χτυπήσει ο δράστης. Ωστόσο, η ίδια δίνει μια νέα εντελώς διαφορετική εκδοχή για τους λόγους που δεν προχώρησε η εγκυμοσύνη. Όπως λέει «η Κυριακή έκανε άμβλωση, στην οποία είχε πάει συνοδεία της μητέρας της και από κάτω τα ξαδέρφια τα δικά μας, κρατούσαν πέντε άτομα τον Θανάση, γιατί σπάραζε και ούρλιαζε: “σκοτώνεις το παιδί μας”. Η μαμά σαφώς, η γυναίκα είναι σε άθλια κατάσταση. Με την μαμά της πήγε και έγινε η άμβλωση. Το παιδί έχει διάγνωση. Μιλάμε για δύο γονείς, οι οποίοι είναι διαζευγμένοι πολλά χρόνια».

«Ο Θανάσης είχε διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένιας»

Αναφερόμενη στον δράστη, μιλάει για τη ζωή του, τα ψυχολογικά προβλήματα που έχει, τον χαρακτήρα του, ενώ αποκαλύπτει, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, την ημέρα που δολοφόνησε την Κυριακή. «Ο Θανάσης δυστυχώς, τότε με το διαζύγιο έμπλεξε, οι γονείς του δεν τον αφήσαν δευτερόλεπτο. Ούτε η Κική ζούσε τον Θανάση, οι γονείς του τον ζούσαν, όποτε δεν δούλευε, μέχρι τώρα την τελευταία στιγμή. Δεν θα αφήνανε ποτέ ούτε τον Θανάση, ούτε την Κική. Δούλευε η Κική και ο Θανάσης κατά διαστήματα, ο οποίος πήγαινε για μεροκάματα, όταν ήταν καλά. Ο Θανάσης είχε διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένιας και είναι τέρμα αυτοκαταστροφικός. Επειδή τώρα πια, μετά από ότι έγινε, παίζονται πολλές θέσεις. Οι γονείς του είχαν κάνει ένα λάθος. Ενώ κατά κύριο λόγο, ένα μεγάλο μέρος από τους στενούς συγγενείς, δουλεύουμε σε πολύ μεγάλα νοσοκομεία, είμαστε επαγγελματίες υγείας, δεν μας είπαν κάτι και δεν ζητήσαν βοήθεια, όλα αυτά τα χρόνια. Προσπαθήσαν να το κρατήσουν δικό τους».

Σχετικά με τα προβλήματα του δράστη, αναφέρει: «Ξέραμε ότι υπήρχαν προβλήματα με τον Θανάση στο παρελθόν, ξέραμε ότι υπήρχαν γενικά προβλήματα. Έχει νοσηλευτεί στο Δαφνί. Το κακό είναι, ότι ο γιατρός τον έβαζε μέσα, με χαρτί απεξάρτησης ή στερητικού συνδρόμου, ενώ στους γονείς είχε πει ευθέως και ψάχνουνε τώρα να βρούνε τα χαρτιά, ότι το παιδί, γιατί τον Σεπτέμβριο βγήκε πάλι από τον Δαφνί, τον παρακαλούσαν οι γονείς, να μείνει, να μην τον βγάλει». Και συμπληρώνει: «Οι γονείς ζητούσαν τον εγκλεισμό και τους έλεγε «δεν είναι ικανός να κάνει κακό σε κανέναν, μόνο αυτοκαταστροφικός είναι, είναι καλά» και το πήραν το παιδί “ζαμπόν”. Δεν μίλαγε, δεν λάλαγε, δεν αντιδρούσε από τα χάπια που του είχαν δώσει. Δεν ισχύει αυτή η διάγνωση. Μου είπαν, ότι κάθε φορά που θύμωνε ή έβγαινε, όχι θύμωνε λόγω της διπολικής, είχε αυτές τις εναλλαγές της διάθεσης. Μία εφορία, μία τέρμα κατάθλιψη, με ξεσπάσματα θυμού, με στερητικά σύνδρομα που το στερητικό σύνδρομο ξέρουμε τι κάνει. Έσπαγε όλο το σπίτι, άνθρωπο δεν άγγιξε ποτέ. Μου το είχαν πει ξεκάθαρα τα παιδιά και θεωρούν, ότι αν είχε γίνει, η Κική τουλάχιστον στους ίδιους θα το είχε πει, γιατί ήταν κάθε μέρα μαζί».

Αναφορικά με τον χωρισμό του πρώην ζευγαριού, τονίζει: «Στην Άρτα πήγε για να την ξεπεράσει. Ο χωρισμός ήταν πολύ απότομος. Αυτός έφυγε, πήγε στο χωριό και έκλαιγε. Ήταν ημέρες στο χωριό, σε άθλια κατάσταση. Κακώς για εμένα πάλι εκεί δεν έγινε μία Εισαγγελική, μπορεί να είχαμε γλιτώσει πολλά. Ψυχολογικά ήταν πάρα πολύ άσχημα. Ήταν πολύ οξύθυμος, φώναζε βέβαια, δεν σήκωνε χέρι και τέτοια. Δεν έσπασε κάτι, μόνο φώναζε. Από ότι μού είπαν και εμένα τα ξαδέρφια μου, δεν μπορούσαν ούτε καλημέρα να του πουν. Δεν ήταν καλά, δεν ήταν καθόλου καλά. Υπερβολικά ευαίσθητος και πάντα ενοχικός και αυτοκαταστροφικός πάντα. Ένα παιδί ευγενέστατο, με το χαμόγελο πάντα. Αν δεν ήξερες τι γίνεται από πίσω, δεν θα καταλάβαινες, τόσο ευαίσθητος. Όταν χάθηκε ο παππούς του, παραλίγο να τον χάσουμε και εκείνον τότε, δηλαδή λέγαμε: “Παναγία μου τι θα κάνει ο Θανάσης”, τόση αγάπη που του είχε».

Στις πληροφορίες που θέλουν ο δράστης να είχε κάνει πάλι απόπειρα αυτοκτονίας, εξηγεί: «Ναι, ναι, πολλές. Η μία εξ αυτών ήταν πάλι σε έναν χωρισμό με την Κική. Πάλι ήταν σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση, περίπου το καλοκαίρι. Πέρσι το καλοκαίρι, αν θυμάμαι καλά, ήταν πάλι διασωληνωμένος. Γλίτωσε στο τσακ. Απόπειρες αυτοκτονίας ο Θανάσης, γενικά έκανε. Το ότι ξύπνησε από την διασωλήνωση και φαίνεται ότι θα είναι καλά, το ένιωσα πολύ μεγάλο βάρος, καλύτερα να τον κλαίγανε γιατί χάθηκε και αυτός. Δηλαδή, ποια θα είναι η κατάληξη του Θανάση; Προφανώς αν καταφέρουν οι δικηγόροι και βγάλουν άκρη για τις διαγνώσεις του, άντε να πάει και σε ένα ψυχιατρείο αντί για την φυλάκιση και; Καταρχήν ο Θανάσης δεν υπάρχει περίπτωση να μην αυτοκτονήσει στο τέλος, όταν συνειδητοποιήσει τι έκανε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *