web analytics

Υπόθεση παλαιοχριστιανών στην Κορινθία: Ο 45χρονος αρνείται ότι αποκάλυψε τον πατέρα του παιδί της κόρης του

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός από την ορεινή Κορινθία, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, φέρεται να αποκάλυψε την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού της 22χρονης κόρης του κατά τη σύλληψή του, δείχνοντας» τον πατέρα Κλεομένη.

«Η κόρη μου Ευαγγελία – Ελευθερία έχει ένα μωρό ηλικίας 11 μηνών. Η κόρη μου απέκτησε το παιδί με έναν άνθρωπο, ο όποιος το μόνο που ξέρω, είναι ότι λέγεται πατήρ Κλεομένης και ανήκει σε μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αρνούνται να έχουν ταυτότητες και άλλα έγγραφα, οπότε δεν έχω άλλα στοιχεία και ούτε θα βρείτε. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε άλλο αφορά στην κόρη μου και το παιδί της, γιατί δεν με αφορά. Είναι ενήλικη και κάνει ό,τι θέλει», φέρεται να υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

Πάντως, ο ίδιος ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης διέψευσε πως έχει καταθέσει κάτι τέτοιο στις Αρχές. «Δεν υπάρχει καμιά τέτοια κατάθεση στην Αστυνομία. Μην τρελαθούμε τώρα. Δεν έχουν βρει καμιά τέτοια κατάθεση στην Αστυνομία. Θα μου τραβήξει μια μήνυση ο κάθε (…) και η κάθε κόρη μου. Θα πω εγώ για άλλους ενήλικους ανθρώπους τι κάνανε; Δεν έχω πει κάτι τέτοιο στην κατάθεση μου» είπε στο Mega.

Απάντηση του πατέρα Κλεομένη στον 45χρονο

Απαντώντας στον 45χρονο, ο πατέρας Κλεομένης μιλώντας στο Mega διέψευσε τους σχετικούς ισχυρισμούς: «Δεν τον ξέρω ούτε αυτόν, ούτε την οικογένειά του. Δεν έχω φιλοξενήσει κανένα από αυτούς. Είμαι ορθόδοξος ιερέας από το 2006 και κηρύττω όσα αναφέρει η θρησκεία μας». «Αυτά τα ισχυρίζεται αυτός. Εγώ από σένα τα ακουώ» συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Σε ευχαριστώ για αυτήν την συκοφαντία, αλλά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Χείλη ιερέως ου ψεύδονται. Ενώπιον Θεού και ανθρώπων δεν εχώ καμία σχέση, δεν είμαι πατέρας του παιδιού της κόρης του», κατέληξε.

Ποιος είναι ο πατέρας Κλεομένης

Εδώ και χρόνια ο πατέρας Κλεομένης έχει γίνει viral με τους εξτρεμισμούς του, οι οποίοι καταγράφονται και μεταδίδονται μέσω καναλιού στο YouTube. Χριστιανός παλαιοημερολογίτης, φανατικός αντισημίτης, αλλά και με έναν συντηρητικό αντικαπιταλισμό. Τα βάζει με τα barcodes, τα οποία θεωρεί «χάραγμα του Αντίχριστου». Ο ρασοφόρος έχει γυρίσει βίντεο στα οποία επιτίθεται σε ATM τράπεζας, καταστρέφει κινητά, ενώ σε άλλα βανδαλίζει δημόσια γλυπτά. Σε ένα από αυτά τα βίντεο εμφανιζόταν να ρίχνει αυγά στο μνημείο Ολοκαυτώματος στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Κάπου εκεί, η Ιερά Σύνοδος αναγκάστηκε να παρέμβει. Με ανακοίνωσή της το 2017, ανέφερε για τον συγκεκριμένο κύριο: «Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται “πατήρ Κλεομένης” και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *