web analytics

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτοί που έφυγαν αποτελούν παρελθόν», δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει, ότι πρότεινε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, να προχωρήσει σε μηνύσεις ακόμη και κατά του πρωθυπουργού για το θέμα των παρακολουθήσεων, αλλά εκείνος δεν το έπραξε, ενώ υποστηρίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κυβερνητικό κόμμα που μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια».

Πιο αναλυτικά, σε σχέση με τα μέτρα που πρότεινε ο ίδιος για την πάταξη της οπαδικής βίας και κατά πόσο αυτά συμπίπτουν με της κυβέρνησης, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε, ότι «δεν έχουμε προτείνει μέτρα, που συμπίπτουν με της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση υιοθέτησε τα μέτρα τα δικά μας, τα οποία ανακοίνωσα μάλιστα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία τα παρουσίασα και χθες το πρωί με βίντεο. Πρώτον. Δεύτερον, η κυβέρνηση είχε την έμπνευση να προσθέσει σε αυτά, αυτό το οριζόντιο μέτρο, το να αποκλείσει όλους τους φιλάθλους από όλους τους αγώνες για δύο μήνες. Είναι η κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης, όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα, οριζόντιο μέτρο παντού για τον κόσμο».

Ερωτηθείς δε αν η ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας βαρύνει περισσότερο την κυβέρνηση ή τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, απάντησε ότι «οι ιδιοκτήτες των αθλητικών ανωνύμων εταιριών δουλεύουν μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο. Ποιος το καθορίζει αυτό; Η κυβέρνηση. Νομίζω αυτό απαντά την ερώτησή σας».

Όσον αφορά την οικονομία, ερωτηθείς ποιο μέτρο πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ελληνική οικονομία, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι «το ένα οικονομικό μέτρο είναι η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις. Πιστεύω αυτό θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει και ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής. Επειδή θα μπορέσει επιτέλους κάποιος να πληρώνει βάσει των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει ενός θεωρητικού κέρδους. Η κυβέρνηση μπερδεύει το επιχειρείν με το επιτυχείν, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά το πιο δομικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αλλάξουμε είναι ξεκάθαρα στο θέμα της δικαιοσύνης».

Σε επισήμανση του Γιώργου Κουβαρά ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έχει δημοσιονομικό κόστος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όχι, δεν έχει. Γιατί είναι θέμα cash flow. Δεν είναι θέμα κόστους. Δεν είναι παροχή. Στην ουσία λες σε μια επιχείρηση, αντί να έχεις προκαταβολή του φόρου, το πληρώνεις μερικούς μήνες αργότερα. Και ξέρετε τι γίνεται στη διαδικασία αυτή; Αυτή η ρευστότητα επανεπενδύεται στην οικονομία. Άρα, μπορεί μέσα σε δύο-τρία χρόνια να έχεις και θετική απόδοση. Άρα ναι, είναι δημοσιονομικό το θέμα, αλλά βοηθάει και την οικονομία».

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική και την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρτζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Κασσελάκης ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έκανε κάτι, το οποίο δε θα έπρεπε να κάνει, απάντησε ότι «αυτό είναι στην κρίση του καθενός και της καθεμιάς από εμάς. Η άποψή μου είναι, ότι εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν».

«Ο κ. Ανδρουλάκης καλό ήταν να κάνει μήνυση στον κ. Μητσοτάκη και στην ΕΥΠ»

«Η έρευνα για ΕΥΠ και Predator είναι μια έρευνα, η οποία ίσως να καταλήξει κάπου, ίσως να μην καταλήξει κάπου, στο κράτος στο οποίο ζούμε. Και θα ήθελα να σας πω πάνω σε αυτό, όπως έχω πει και στον κ. Μητσοτάκη τον ίδιο, ότι έχει δικαίωμα από τον νόμο να προβεί σε άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ, που ήταν υπό τη δικιά του εποπτεία, ήταν ο πολιτικός προϊστάμενός τους. Μου είπε στο γραφείο του στη Βουλή, μου είπε, ότι δε θέλει να εμπλακεί στη Δικαιοσύνη. Του λέω “δεν πρόκειται για εμπλοκή, πρόκειται για απεμπλοκή” και ότι λες προχώρα δικαιοσύνη στο έργο σου. Κι επίσης καλό θα ήταν και ο κ. Ανδρουλάκης να έκανε μήνυση εναντίον του κ. Μητσοτάκη και των διοικητών της ΕΥΠ, από τη στιγμή που ξέρει, ότι τον παρακολουθούσανε. Να μάθουμε κι από εκεί τι γίνεται» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στέφανος Κασσελάκης. Ερωτηθείς αν το έχει πει αυτό στον κ. Ανδρουλάκη, απάντησε θετικά, ενώ ερωτηθείς τι του απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε «Ρωτήστε τον ίδιο».

Ο κ. Κασσελάκης ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρηση των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «αυτό ανήκει στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω, ότι οι οργανώσεις μας συνεδριάζουν, ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα, έρχεται πολύς νέος κόσμος και όταν παράγεις πολιτική με διάδραση με την κοινωνία, κερδίζεις. Απλά δεν γίνεται αυθημερόν. Χρειάζεται λίγος χρόνος… Και χρειάζεται σεβασμός στον Έλληνα ψηφοφόρο, με προγραμματικές προτάσεις. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα ξέρουν ξεκάθαρα, ότι έχουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο θα περάσει αυτά από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και μετά θα αλλάξει έτσι τη ζωή τους στην Ελλάδα. Γιατί η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι πάρα πολύ σημαντική».

Σε ερώτηση αν η επανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει χωρίς συνεργασία με όμορους χώρους, είπε ότι «ο μόνος όμορος χώρος είναι όποιος έχει την πολιτική, οικονομική και από κάθε άλλη άποψη κοινωνική ανεξαρτησία, για να μπορεί να αλλάξει τη χώρα[…] Είμαι ξεκάθαρος, είμαστε το μόνο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια».

«Εξαιρετική η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στη σχέση του με τον προκάτοχό του είπε: «Η σχέση μου με τον Αλέξη είναι εξαιρετική. Η βάση του κόμματος προφανώς τον αγαπάει πολύ βαθιά. Είναι μεγάλη μου τιμή, που τον έχω διαδεχτεί. Είναι μεγάλη μου τιμή, που έτρεξα δίπλα του στα ενδιάμεσα των δύο εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας».

Ερωτηθείς τι εννοεί, όταν λέει εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ιδεολογικά, πολιτικά, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει κόσμο, ο οποίος θα τον πιστέψει, ότι μπορεί να έχει αξιόπιστη διακυβέρνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *