Και πρόσθεσε: «Το 2022 είχαμε κάνει το ίδιο για άλλες 14 μη αναστρέψιμες παθήσεις, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 159. Παράλληλα, μειώνεται το διοικητικό βάρος για το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), καθώς δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών κι έτσι, η μείωση των περιστατικών που πηγαίνουν για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων. Πλέον, οι πάσχοντες των παθήσεων του νέου πίνακα που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες, θα κατοχυρώνουν εφ’ όρου ζωής το ποσοστό αναπηρίας τους στα ΚΕ.Π.Α. και μαζί τα προβλεπόμενα επιδόματα και παροχές, χωρίς να χρειάζεται επαναξιολόγηση. Η δουλειά για την απλοποίηση και την επιτάχυνση της πιστοποίησης της αναπηρίας συνεχίζεται. Δεν σταματάει εδώ. Καθώς η μείωση της γραφειοκρατίας και της άνευ λόγου ταλαιπωρίας, ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, είναι βασική προτεραιότητα».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δεύτερη παρέμβαση της κυβέρνησης που είναι η ένταξη στο ιατρικό δυναμικό των ΚΕ.Π.Α. 700 επιπλέον γιατρών, φτάνοντας τελικά τους 1200 από 500 που είναι σήμερα, ενώ εντάσσονται και νέες ειδικότητες.
«Συνδυάζοντας τις δύο αυτές πολιτικές, στόχος μας είναι αφενός η μείωση της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, αφετέρου η πιο γρήγορη αξιολόγηση νέων αιτήσεων από τα ΚΕ.Π.Α. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με αναπηρία και η στήριξή τους είναι για εμάς προτεραιότητα. Και το αποδεικνύουμε καθημερινά, μέχρι να φτάσουμε σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες. Για μια κοινωνία με όλους, για όλους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.