web analytics

Μαρινάκης: «Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι μονόπολη»

Κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης, άσκησε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σήμερα στον τ/σ ΣΚΑΪ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ως προς το σκέλος του οικονομικού προγράμματος η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι μονόπολη, το έκανε ο κ. Τσίπρας. Από τον κ. Τσίπρα έως τον κ. Κασσελάκη έχει μεσολαβήσει η σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα. Υπάρχει η έννοια της πραγματικότητας η οποία κατεδαφίζει τον λαϊκισμό. Είναι ανάξιο σχολιασμού».

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε, ότι «από τον κ. Τσίπρα έως τον κ. Κασσελάκη μεσολάβησαν δύο κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με αντίστοιχες σε πολλές περιπτώσεις υποσχέσεις, όπως θα φορολογήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να αυξήσουν πάνω από 25 φορολογικούς συντελεστές και να αφήσουν ανεργία οκτώ μονάδες μεγαλύτερη από ό,τι την έχουμε εμείς στο 10% και μία χώρα με κατώτατο μισθό με 650 ευρώ. Η πραγματικότητα συνεχίστηκε με τον κ. Μητσοτάκη και μάθαμε πόσο σημαντικό είναι, να έχεις μία ισχυρή οικονομία. Όλα αυτά τα δισ. που ήρθαν στη χώρα μας, δεν θα έρχονταν, αν η χώρα μας ήταν στην κατάσταση που ήταν το 2015».

Αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε «συνειδητά ξεχνάει ο κ. Κασσελάκης ότι το ζήτημα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων δεν το έφερε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αλλά ο διευθυντής του κόμματος του, να μην αυτοθυματοποιείται. Τόνισα χθες ότι δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου, είναι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή, λοιπόν, η χώρα έχει κάποιους νόμους ένας εκ των οποίων προβλέπει την απαγόρευση συμμετοχής στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις εκλεγεί, όχι όταν καταθέσει το πόθεν έσχες αλλά σε ένα διάστημα εξήντα ημερών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Το τι έχει κάνει ο κ. Κασσελάκης θα το αξιολογήσει η δικαιοσύνη».

Ο ίδιος πρόσθεσε «αν βάλει κανείς όσα είπε χθες με όσα είχε πει την 1η Μαρτίου σε συνέντευξή του θα καταλάβει ότι αλλάζει θέση όπως ο προκάτοχός του με βάση το τι τον συμφέρει. Ας προσέχει κάθε φορά τι λέει και ας συμβουλευτεί ένα δικηγόρο, διότι επιβαρύνει τη θέση του γιατί παράδειγμα υπάρχουν άλλες εταιρείες, ποιος δάνεισε, και αν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες;». Ερωτηθείς για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι το φαινόμενο υπάρχει και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, το οποίο έχει ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια που υπήρχε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και οργής. Το κράτος λειτουργεί καθώς υπάρχουν συλλήψεις και εφαρμόζονται οι νόμοι.

«Παραμένει ανησυχητικό το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος εκφράζει μισαλλοδοξία και πολλές φορές όχι μόνο στην άκρα δεξιά, πολλές φορές και στα άλλα άκρα. Το μίσος δεν εκφράζεται μόνο με ρατσιστικές εκφράσεις αλλά και με επιθέσεις στους δημοσιογράφους, με μισογυνιαμό. Έχουμε όλοι ευθύνη να καταλάβουμε ότι η αντιμετώπιση δεν αφορά μόνο την καταστολή. Αναφέρομαι στη ρητορική της άκρας δεξιάς αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *