web analytics

Μητσοτάκης: Θα επανεξετάσουμε τα κριτήρια, θα αυξηθεί το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

Μητσοτάκης: Θα επανεξετάσουμε τα κριτήρια, θα αυξηθεί το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

Στο θανατηφόρο τροχαίο στην Καλλιθέα που είχε ως αποτελέσμα τον θάνατο ενός κοριτσιού 12 χρονών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τόνισε πως «Είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο το θέμα της οδικής ασφάλειας. Ο στόχος είναι να μειωθούν οι θάνατοι από τροχαία κατά 50% έως το 2030».

Πρέπει να είμαστε αυστηροί στην τήρηση του ΚΟΚ είπε ακόμα και τόνισε ότι υπάρχει ακόμα σύγχυση αρμοδιοτήτων όσον αφορά στο οδικό δίκτυο: «Οι πόλεις μας ακόμα δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον Κηφισό και τόνισε ότι η Αθήνα δεν είναι η χειρότερη πόλη όσον αφορά στην κίνηση, αλλά σημείωσε ότι «έχουμε επενδύσει πολλά στην επέκταση του Μετρό».

«Δεν φοβηθήκαμε ποτέ την σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα»

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κατά κόρον τον θεσμό των ΣΔΙΤ δηλαδή την κατασκευή και συντήρηση έργου από ιδιώτη, είπε ο πρωθυπουργός και έφερε ως παράδειγμα τις φοιτητικές εστίες. Όπως τόνισε, 10.000 θα είναι έτοιμες σε 3 με 4 χρόνια και αναφέρθηκε στο επίδομα ενοικίου για φοιτητές με το ποσό των 4.000 τον χρόνο αν επιλέξουν συγκατοίκηση.

«Εμείς δεν φοβηθήκαμε ποτέ την σύμπραξη του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα και αυτό είναι που μας χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένας διάχυτος κρατισμός και μια ξεπερασμένη αντίληψη για την οικονομία» είπε.

«Ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων»

Θα μειωθούν τουλάχιστον κατά μια μονάδα οι ασφαλιστικές εισφορές τόνισε ο πρωθυπουργός και περιγράφοντας την κατάσταση στην αγορά εργασίας είπε ότι οι μισθοί θα ανέβουν όταν μειώνεται η ανεργία.

Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα ανέβουν οι μισθοί μέσα στην επόμενη 4ετια. Πρόσθεσε ότι επιθυμεί ο κατώτατος μισθός πρέπει να καθορίζεται μέσα από ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων: «Στο τέλος της 4ετιας θα ήθελα το κράτος να απεμπλακεί από αυτή την διαδικασία».

Για την κριτική περί επιδοματικής πολιτικής τόνισε ότι η πανδημία πήγε να τινάξει στον αέρα την οικονομία και την κοινωνία, στηρίχθηκαν όλοι και δικαιώθηκε η πολιτική. Όπως είπε, η αγορά πηγαίνει βασικά καλά. Τα καταστήματα έμειναν ανοικτά από την στήριξη που παρείχαμε, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας στο ότι το κράτος ξοδεύει πιο πολλά από όσα έχει είπε ότι τα αποτελέσματα τους διέψευσαν: «Έχουμε οριακό πρωτογενές πλεόνασμα και διαψεύστηκαν παταγωδώς».

Για την φοροδιαφυγή υπογράμμισε ότι έγιναν βήματα και σε αυτό βοήθησαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Είμαι υπέρμαχος της λογικής να στηρίξουμε, ακόμα περισσότερο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι πλέον ο εφοριακός μπορεί από τον υπολογιστή του να εντοπίσει φοροδιαφεύγοντες.

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο κι άλλης μείωσης του φόρου στις επιχειρήσεις. Θα αυξηθεί το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και θα επανεξετάσουμε τα τεκμήρια γιατί είναι άδικα, είπε. Συνέχισε λέγοντας πως θα δούμε μειώσεις στον ΦΠΑ και μεταπτώσεις σε άλλες κατηγορίες, πρέπει να υπάρχουν διαβαθμισμένοι συντελεστές ΦΠΑ., είπε.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΕΚΜΗΡΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

#ΕΙΔΗΣΕΙΣ #ISTOTOPOS

istotopos.gr

Learn More →