web analytics

Χρωστάει λογαριασμό ρεύματος και η εταιρεία αρνείται διακανονισμό

Χρωστάει λογαριασμό ρεύματος και η εταιρεία αρνείται διακανονισμό

Σε απόγνωση βρίσκεται 37χρονος Κρητικός αφού απειλείται με διακοπή ηλεκτροδότησης από τον πάροχο της εταιρείας του, λόγω ανεξόφλητων οφειλών.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με το cretalive, είναι άνεργος εδώ και έξι χρόνια και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του νοικοκυριού του, καθώς ένα σοβαρό ατύχημα στη δουλειά τού προκάλεσε μόνιμη βλάβη στη μέση και δυσκολεύεται πλέον να εργαστεί.

Οι όροι του πάροχου ηλεκτρικής ενέργειας – Χρωστά 4.000 ευρώ 

Η εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ρύθμιση της οφειλής ζητά να πληρωθεί έναντι το 50% του χρέους, εξηγεί ο ίδιος.

Ωστόσο, ο 37χρονος, που ζει με ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) ύψους 300 ευρώ το μήνα, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον εν λόγω όρο του παρόχου.

Πάρα ταύτα, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ίδιος, η εταιρεία αρνείται να προχωρήσει σε οποιονδήποτε άλλο διακανονισμό στην οφειλή με αποτέλεσμα μήνα με το μήνα τα χρέη να συσσωρεύονται και το ποσό να διαγκώνεται. Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος ο 37χρονος να μείνει χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

«Βρίσκομαι σε πολύ κακή ψυχολογική και οικονομική κατάτασταση» αναφέρει με πόνο ψυχής στο Cretalive, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο ότι το μόνο που επιθυμεί είναι η εταιρεία να δεχθεί έναν διακανονισμό στον οποίο ο ίδιος να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ο τραυματισμός και η ανεργία

Πριν περίπου δέκα χρόνια, ο 37χρονος είχε εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραύμα στη μέση και να φέρει πλέον δύο κοίλες.

Περιστασιακά, όσο η υγεία του το επιτρέπει, κάνει κάποια μεροκάματα αλλά αυτά δεν είναι αρκετά να του εξασφαλίσουν μία αξιοπρεπή διαβίωση ειδικά μέσα στις συνθήκες αύξησης των τιμών που ζούμε. Θύματα της διαρκούς ανόδου του πληθωρισμού είναι οι πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, οι οποίες από τα όρια της φτώχειας βρίσκονται πλέον στο κατώφλι της οικονομικής, κοινωνικής και προσωπικής εξαθλίωσης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει ενημερώσει αναλυτικά την εταιρεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ωστόσο αυτό δε στάθηκε ικανό -μέχρι στιγμής- να βρεθεί μία χρυσή τομή, μία συμβιβαστική λύση ανάμεσα τους.

Ακατάλληλο και το σπίτι

Ο ίδιος, μαζί με την σύντροφο του, ζουν σε μία παλιά ισόγεια μονοκατοικία στο Ηράκλειο. Όμως το σπίτι έχει πολλά χρόνια να συντηρηθεί με αποτέλεσμα η μούχλα και η υγρασία να έχουν καλύψει τα ταβάνια σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Έντονη είναι επίσης και η οσμή της μούχλας που καθιστά δύσκολη τη ζωή, υπό αυτές τις συνθήκες.

Όπως διακρίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες, σοβάδες έχουν πέσει στο πάτωμα με συνέπεια να έχει αποκαλυφθεί πλέον ο οπλισμός (τα σίδερα) του σπιτιού.

«Ζω με συσσίτιο από τον Άη Γιάννη. Είμαι σε απόγνωση και δε ξέρω τι να κάνω. Δεν πίνω και δεν καπνίζω. Δε ξέρω πώς και γιατί δημιουργήθηκαν οι κοίλες αλλά ο γιατρός είπε ότι, το πολύ σε δύο χρόνια, πρέπει να τις αφαιρέσω. Σας παρακαλώ να βρεθεί μία λύση, δε ζητάω τίποτα παραπάνω», είναι τα τελευταία του λόγια πριν φύγουμε από το σπίτι.

#ΚΡΗΤΗ #ΡΕΥΜΑ #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

#ΕΙΔΗΣΕΙΣ #ISTOTOPOS

istotopos.gr

Learn More →