web analytics

Σε απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος Καρανικόλα: Ο καρκίνος, οι διαθήκες και η αινιγματική δήλωση

Σε απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος Καρανικόλα: Ο καρκίνος, οι διαθήκες και η αινιγματική δήλωση

Στο απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πασίγνωστου επιχειρηματία, πολιτικού και καναλάρχη Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον θάνατο του Κώνσταντίνου Παπανικόλα, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεφώς» και μετόχου (με μερίδιο 25%) του Kontra Channel, που έφυγε ξαφνικά απο την ζωή τις πρώτες μέρες του Μαΐου.

Ήταν μεσημέρι της Παρασκεύης όταν με προσωρινή δικαστική συνδρομή που ζήτησαν στενά συγγενικά του πρόσωπα, ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας μεταφέρεται από το ιδιωτικό του θεραπευτήριο σε άγνωστη τοποθεσία.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα από την Παρασκευή το μεσημέρι που τον πήρε το ασθενοφόρο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση ούτε που πήγε ούτε που πέθανε. Τίποτα απολύτως», δήλωσε ο δικηγόρος του Στέλιος Σούρλας.

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του στενού συνεργάτη του στο Α.Τ. Ωρωπού, Σπύρου Λαμπίρη, που οδήγησε τον εισαγγελέα στην απόφαση να «παγώσει» την κηδεία του που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες το πρωί.

«Ζητά τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πέθανε ο Παπανικόλας. Είναι μηνυτήρια αναφορά που αναφέρει και ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας. Είναι μυστήριο ότι λίγες ώρες αφότου τον πήραν από τη δομή μετά απεβίωσε», συμπλήρωσε ο κ. Σούρλας.

«Ο Παπανικόλας όσο ήταν εν ζωή δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί, ούτε να έχει δικαστική συνδρομή κανενός. Παρα ταύτα η επιθυμία του δεν έγινε σεβαστή από ορισμένα συγγενικά του πρόσωπα», είπε ο δικηγόρος του.

Από τη στιγμή που ο Παπανικόλας μπαίνει στο ασθενοφόρο το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκινά… και το απόλυτο θρίλερ.

Ο αδελφός του υποστηρίζει ότι πέθανε στο σπίτι του

Ο αδελφός του εκλιπόντος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στις Αρχές πως ο επιχειρηματίας πέθανε στο σπίτι του. Μιλώντας στο MEGA, ωστόσο, κράτησε σιγή ιχθύος μέχρι να τον καλέσουν οι αρχές για κατάθεση.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, κάναμε αυτά που κάναμε όπως έπρεπε να γίνουν. Ο κάθε ένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Από εκεί και πέρα θα τα βρούνε οι δικηγόροι», δήλωσε στο MEGA στενός συνεργάτες του Κωνσταντίνου Παπανικόλα.

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του εκλιπόντος, Στέλιος Σούρλας, εξήγησε πως ο Παπανικόλας δεν είχε φτιάξει διαθήκη, ενώ πολλές φορές είχε έρθει σε ρήξη με συγγενικά πρόσωπα για οικονομικά θέματα.

«Όταν πεθάνει δεν χρειάζεται να του κάνετε νεκροψία – νεκροτομή»

Από την πλευρά του, ο στενός συνεργάτης του, Σπύρος Λαμπίρης, περιέγραψε στο MEGA όσα έγιναν την Παρασκευή, όταν έφτασε αιφνιδίως το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε γηροκομείο.

Όπως είπε ο φίλος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, ο αδερφός του καναλάρχη είχε δεσμευτεί να μην τον πάρει από τον χώρο στον οποίο είχε επιλέξει να ζει.

«Ήταν πολύ χάλια η κατάστασή του. Ήταν πολύ πικραμένος, έλεγε στους τραυματιοφορείς «δεν θέλω να φύγω από τον χώρο μου», αλλά δεν ακούστηκε ποτέ αυτό», είπε.

«Είχε καρκίνο του παγκρέατος, αλλά όχι ότι ήταν στο τελικό στάδιο. Την Μεγάλη Πέμπτη εκδόθηκε μια προσωρινή απόφαση της προσωρινής διαταγής που όριζε συγγενικό πρόσωπο κάποιον συμπαραστάτη. Η προσωρινή διαταγή δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και δεν ξέρουμε τι αναφέρει», σημείωσε παράλληλα κ. Σούρλας.

Όσο για τις συνθήκες που απεβίωσε, υπογράμμισε ότι «δεν τις γνωρίζουμε αλλά λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του απεβίωσε. Αυτό κάνει τεράστια εντώπωσης. Το πρόσωπο που τον φρόντιζε είπε δύο μέρες πριν στον κ. Λαμπίρη ότι “όταν πεθάνει δεν χρειάζεται να του κάνετε νεκροψία – νεκροτομή”. Αυτό χρειάζεται διερεύνηση».

«Χρωστούσε παντού, τους σύστησα να κάνουν αποποίηση κληρονομιάς»

Ο δικηγόρος των αδερφών του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, Δημήτρης Χρυσάφης, παντως, διευκρίνισε με τη σειρά του ότι εμπιστευόταν μονο τον εντολέα του, Σπύρο Λαμπίρη, αλλά αγαπούσε τα αδέρφια του, που τον φρόντιζαν.

«Η προσωρινή διαταγή ελήφθη και με ιατρικές γνωματεύσεις που προσκομιστήκαν στο δικαστήριο αλλα και με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Παπανικόλα. Δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί την όλη κατάσταση ή να πει ότι θέλει ή δεν θέλει. Το ασθενοφόρο τον οδήγησε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

»Εκεί απεβίωσε λίγες ώρες μετά την μεταφορά του. Δεν είχε καμία διαμάχη με τα αδέρφια του. Τα τελευταία χρόνια χρωστούσε σε εφορία, δήμους και τράπεζες. Έχω συστήσει στους συγγνείς του να προχωρήσουν σε αποποίηση της κληρονομιάς. Δεν τίθεται θέμα οικονομικού κινήτρου», κατέληξε.

#ΘΡΙΛΕΡ #ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ #ΚΑΡΚΙΝΟΣ #ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ #ΠΕΘΑΝΕ #ΜΗΝΥΣΗ #ΑΓΩΓΗ

#ΕΙΔΗΣΕΙΣ #ISTOTOPOS

istotopos.gr

Learn More →