Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται κατά διαστήματα έως και αύριο το μεσημέρι.
Αναλυτικά:
Α. Στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες έως σήμερα το μεσημέρι.
Β. Στην ανατολική Θεσσαλία και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα) έως αύριο το απόγευμα.
Γ. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Χίου – Ικαρίας – Σάμου) έως και αύριο το βράδυ.
Δ. Στην Κρήτη (κυρίως στη δυτική και τη νότια Κρήτη) και τη Γαύδο έως και τις πρωινές ώρες αύριο.
Ε. Στα Δωδεκάνησα έως και αύριο το μεσημέρι.
Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη για τις Κυκλάδες, καθώς τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και να επεκταθούν προς τα βόρεια, επηρεάζοντας περιοχές όπως η Τήνος και η Μύκονος, οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των καταιγίδων.
Ο Θοδωρής Κολυδάς, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εξήγησε ότι το φαινόμενο του «τριγώνου καταιγίδων» θα αφορά ένα νοητό τρίγωνο που σχηματίζεται μεταξύ των νησιών Τήνος, Άνδρος, Χίος, Σάμος και Ικαρία. Η περιοχή αυτή θα δει την ένταση των καιρικών φαινομένων, με τις καταιγίδες να πλήττουν κυρίως το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, αλλά και σοβαρές καταρροές νερού και τοπικές πλημμύρες.
🎯O ισχυρότατος πυρήνας καταιγίδων στις Κυκλάδες προκάλεσε υψηλά ποσά βροχόπτωσης μεταξύ 50 και 70mm, όπως προκύπτει από τους μετεωρολογικούς σταθμούς και τις δορυφορικές μετρήσεις από την @JAXA_jp . Οι μεγαλύτερες ποσότητες υετού σημειώθηκαν σε 2 με 3 ώρες , δηλαδή η ραγδαιότητα… pic.twitter.com/jO1oUWVjEg
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) March 31, 2025
Παράλληλα, ο κ. Κολυδάς τόνισε σε ανάρτησή του ότι «ο ισχυρότατος πυρήνας καταιγίδων στις Κυκλάδες προκάλεσε υψηλά ποσά βροχόπτωσης μεταξύ 50 και 70 mm, όπως προκύπτει από τους μετεωρολογικούς σταθμούς και τις δορυφορικές μετρήσεις από την JAXA. Οι μεγαλύτερες ποσότητες υετού σημειώθηκαν σε 2 με 3 ώρες, δηλαδή η ραγδαιότητα των φαινομένων ήταν εντονότατη».