web analytics

Ανδρουλάκης: «Το μεγάλο θέμα με την σημερινή κυβέρνηση είναι ότι είναι τραγικά αμετανόητη»

«Το μεγάλο θέμα με την σημερινή κυβέρνηση είναι ότι είναι τραγικά αμετανόητη. Έχουν σύνθημα “ψηφίστε ΝΔ να πάμε πιο κοντά στην Ευρώπη” και τέσσερα χρόνια αναμονής του ελληνικού λαού, μετά την δύσκολη συγκυρία της λιτότητας, της χρεοκοπίας και των μνημονίων, από την λιτότητα πάμε στην ακρίβεια» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε στο 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διεξάγεται στην Πάτρα.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση «για παταγώδη αποτυχία τής οικονομικής της πολιτικής, κάνοντας λόγο «για ιδεοληψία αλλά και πελατειακές πρακτικές». Επίσης ανέφερε ότι «με μεγάλη μου θλίψη λέω ότι αυτό που συμβαίνει στο δημόσιο λόγο και στην δημόσια συζήτηση είναι παρακμιακό» και συμπλήρωσε: «Ούτε για την Ευρώπη μιλάμε, ούτε για την Ελλάδα μιλάμε. Αυτή τη στιγμή έχει επιβληθεί μία κατάσταση που περιφρονεί τα προβλήματα, που δίνει τεράστιο χώρο στην επικοινωνία και στο σόου, γιατί πολύ απλά κάποιους τους βολεύει και βολεύει περισσότερο απ’ όλους τους κυβερνώντες. Αυτούς που δεν θέλουν να απολογηθούν για αυτά που δεν έχουν κάνει ή για τα λάθη που έχουν κάνει και αυτούς που δεν έχουν να πουν κάτι, οπότε προσανατολίζονται στο tik – tok και σε όλα αυτά τα καθημερινά που βλέπουμε στις ειδήσεις, στα πρωινάδικα, στα social media. Εγώ λοιπόν προσπαθώ με τον παραδοσιακό τρόπο να διεγείρω της αγωνίες και τις ελπίδες, όχι γιατί μου αρέσει να το παίζω Κασσάνδρα, αλλά γιατί όντως πιστεύω ότι η χώρα οδηγείται σε μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών».

«Εμείς», συνέχισε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, «προσπαθούμε μέσω της ιδεολογίας μας που είναι η ευρωπαϊκή σoσοσιαλδημοκρατία να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο στη χώρα, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες μιας βιώσιμης οικονομίας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, να απαντήσουμε στο θέμα της ανασφάλειας που είναι τεράστιο ζήτημα σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες και στην Ελλάδα, που πλέον είναι εργασιακή, κοινωνική, οικονομική, κλιματική» και πρόσθεσε: «Είναι πολλαπλή η ανασφάλεια που βιώνει ο πολίτης, για αυτό δείτε την άλλη Κυριακή, κατά την ταπεινή μου άποψη, μια πολύ μεγάλη αποχή και μια μεγάλη αποστροφή. Και έχουμε χρέος όλοι μας να μιλήσουμε στην καρδιά και στο μυαλό του ελληνικού λαού, για να ξαναχτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, λέγοντας συγκεκριμένα απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Πιστεύω και είναι και αυτή η θέση του κόμματός μας, ότι ο λαός μας και αξίζει και μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα πράγματα, αν το πολιτικό σύστημα πάψει να είναι αμετανόητο. Και να τα έχει κάνει μπάχαλο πριν από 15 χρόνια, και τώρα έρχεται πάλι, βλέποντας να υπάρχουν βαθμοί ευελιξίας, να ξανακάνει ακριβώς τις ίδιες πρακτικές που μας οδήγησαν στη δημοσιονομική περιπέτεια του 2009 – 2010. Εμείς θα συνεχίσουμε αξιόπιστα, σοβαρά, προγραμματικά προς όφελος του ελληνικού λαού».

Ακόμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κατά βάση το κόμμα της περιφερειακής ανάπτυξης» και πρόσθεσε: «Επενδύσαμε στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε πολύ μεγάλα έργα στην περιφέρεια, στα δημόσια πανεπιστήμια. Όμως όλες αυτές οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ αποδομούνται». Μένοντας στο θέμα της περιφερειακής ανάπτυξης, σημείωσε ότι «τα κορυφαία ζητήματα αυτής της ανάπτυξης είναι η υγεία, ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και η ενέργεια και όλα αυτά με κάποιο τρόπο πρέπει να είναι αλληλένδετα μεταξύ τους».

Νωρίτερα, απο το Αίγιο όπου ξεκίνησε την επίσκεψη του σήμερα στην Αχαΐα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, είπε: «Φανταστείτε τι ασυδοσία και τι αλαζονεία θα ζήσουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Για ό,τι συμβαίνει η απάντηση είναι “41%”. Για την ακρίβεια, τα Τέμπη, την κατάρρευση του ΕΣΥ, τα σκάνδαλα στο υπουργείο Εσωτερικών και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Για όλα, η απάντηση είναι “41%”. Εδώ λοιπόν τι χρειάζεται; Μια ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία θα έχει πρόγραμμα, ανθρώπους, θέσεις, ήθος. Για να συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία, να έχει ένα ισχυρό ποσοστό στις ευρωπαϊκές εκλογές, να αναλάβουμε ισχυρές πρωτοβουλίες την επόμενη ημέρα για να έχει αντίπαλο στις επόμενες εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης σε φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων και την άρνηση της ΕΥΠ να εφαρμόσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει για τη χθεσινή επιστολή που μου απηύθυνε η ΑΔΑΕ, όπου αναφέρεται ότι η ΕΥΠ δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ; Δηλαδή το κράτος δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας και μάλιστα πολιτικός προϊστάμενος στην υπηρεσία αυτή είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει την επόμενη ημέρα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Προέτρεψε τους πολίτες να ανακαλέσουν από τη μνήμη τους μια πολιτική κίνηση του κ. Κασσελάκη που έχει επιφέρει πολιτικό πλήγμα στη Νέα Δημοκρατία. «Καμία πολιτική ζημιά, μα καμία. Διότι ό,τι προτείνει είναι εκτός πραγματικότητας. Το τελευταίο μάλιστα, ήταν τα προγράμματα κοινωνικών κατοικιών. Αναφέρει σε ένα σποτ του ότι ‘προτείνουμε περιορισμό της golden visa στα αστικά κέντρα’. Το ψηφίσαμε πριν τρεις μήνες, τι το προτείνεις; Πριν τρεις μήνες με την πίεση του ΠΑΣΟΚ, το ψηφίσαμε στη Βουλή και πήγαμε την golden visa σε όλα τα αστικά κέντρα από τις 250.000-400.000 στις 800.000. Δεν το ξέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κάνει σποτ τρεις μήνες μετά; Αυτό όμως, βολεύει τον κ. Μητσοτάκη» τόνισε.

«Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού με τις πολιτικές μας λύσεις, τις θέσεις, τις ιδέες και τις προτάσεις μας. Καταλαβαίνω ότι αυτό δε βολεύει κάποιους και είναι πιο κοπιαστικό από τα TikTok» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *