web analytics

Επεισοδιακή συνέντευξη του Φρέντι Μπελέρη στο MEGA – Διακόπηκε ξαφνικά η σύνδεση

Την πρώτη του συνέντευξη μέσα από τις φυλακές του Φιέρι όπου κρατείται, παραχώρησε ο Φρέντι Μπελέρης στην εκπομπή Live News του MEGA.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και υποψήφιος ευρωβουλευτής πρόσθεσε ότι «το καθεστώς Ράμα αποφάσισε μέσα σε μια μέρα να με φυλακίσει για αυτά που πιστεύω, με μία δίκη παρωδία και με μια διαδικασία που δεν έχει να κάνει με το κράτος δικαίου». Όπως σημείωσε, δεν έχει ιδιαίτερη μεταχείριση στις φυλακές, αλλά είναι μόνος σε ένα κελί. «Ξυπνάω το πρωί και έχω την εικόνα της Παναγίας μπροστά μου, που μου είχε χαρίσει ο Μακαριώτατος Αναστάσιος και τη φωτογραφία της οικογένειας μου. Είναι μια δύσκολη κατάσταση» είπε.

Ερωτηθείς, εφόσον εκλεγεί ευρωβουλευτής, ποιοι είναι οι στόχοι του, είπε ότι «επί 30 χρόνια υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Αυτά που είναι αυτονόητα για την Ελλάδα, για εμάς δεν είναι. Δεν έχουμε το δικαίωμα στην περιουσία, στον αυτοπροσδιορισμό, στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δεν ισχύει για εμάς το τεκμήριο της αθωότητας. Για όλα αυτά θα παλέψω στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Σε ερώτηση γιατί επιλέγει την ευρωβουλή και δεν παραμένει εκεί, για να διεκδικήσει τον Δήμο Χειμάρρας, απάντησε: «Δεν παρατάω τη Χειμάρρα. Έστω και με μια ημέρα καταδίκης δεν θα μπορώ να έχω ξανά τον οποιοδήποτε πολιτικό ρόλο στην Αλβανία. Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού, από άλλο μετερίζι να παλέψω για τα ίδια πράγματα και θέλω να τον ευχαριστήσω. Δεν τα παρατάω και δεν κάνω τη χάρη στον Ράμα. Απλά είναι μονόδρομος». Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «έχουν εφεύρει μάρτυρα, που τον πλήρωσαν, έχουν χρησιμοποιήσει πλαστό ποινικό μητρώο και έχει κάνει την έναρξη της ποινικής μου δίωξης μια εισαγγελέας αναρμόδια. Η δικαστής που με δίκασε, έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα και η δικαστής του εφετείου μου έχει ήδη δικάσει αιτήσεις μου, που δεν θα έπρεπε. Στο εφετείο όλα δείχνουν, ότι θα καταδικαστώ. Μετά την καταδίκη μου δεν θα μπορώ να ασκήσω κανένα πολιτικό δικαίωμα στην Αλβανία. Το ευρωκοινοβούλιο ίσως να είναι και μεγαλύτερο “εργαλείο” για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων, απ΄ ότι ο Δήμος Χειμάρρας».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, μέσα Ιουνίου αναμένεται η απόφαση του εφετείου. «Μπορεί να αποφυλακιστώ, αν αλλάξουν οι όροι κράτησης ή αφαιρεθούν οι τέσσερις μήνες που υπολείπονται… Δυστυχώς, ο Ράμα σε κάποια πράγματα, όπως το πώς απαλλοτρίωσε τις περιουσίες των Ελλήνων, έχει ξεπεράσει τον Ερντογάν. Το 1960 το κομμουνιστικό καθεστώς δήμευσε τις περιουσίες, το 1991 έγινε η μεταπολίτευση και 34 χρόνια μετά ακόμα δεν τις έχουμε πάρει πίσω. Όλο αυτό είναι σκόπιμο». Στο σημείο αυτό ο Φρέντι Μπελέρης ξεκίνησε να απαριθμεί τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, ωστόσο η σύνδεση διεκόπη και δεν κατέστη δυνατό να αποκατασταθεί ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *