web analytics

Κασσελάκης: «Για πρώτη φορά αρχηγός κόμματος παραδέχεται την παρατυπία του» – Διευκρινίσεις για το Πόθεν Έσχες του

«Για πρώτη φορά αρχηγός κόμματος παραδέχεται, στη χώρα της ατιμωρησίας, την παρατυπία του» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης για το γεγονός ότι διατηρούσε μετοχές εταιρείας στην αλλοδαπή, παρά το γεγονός πως είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας διευκρινίσεις για την περιουσιακή του κατάσταση που παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά με το Πόθεν Έσχες του απο τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε αρχικά: «Ασχολείται με αυτό η ΝΔ, τη στιγμή που στη λαϊκή περιουσία αποτυγχάνουμε να συγκλίνουμε με την ΕΕ επί δεκαετίες, τη στιγμή που η ΝΔ είναι το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της ΕΕ με μη-δημόσιες οφειλές, τη στιγμή που χρεωκοπήσαμε λόγω αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και ανοσίας στο μαύρο χρήμα της πολιτικής».

«Η εταιρία στην αλλοδαπή ήταν η μία και μοναδική παρατυπία μου, την οποία παραδέχομαι, για την οποία δε ζητώ καμία ατιμωρησία του τύπου “αρχειοθέτηση της υπόθεσης” και η οποία δεν είχε καμία επίπτωση στον Έλληνα πολίτη. Κι αυτό παρότι ο νόμος είχε σκοπό να απαγορεύει την έξοδο μαύρου χρήματος από Ελλάδα προς εξωτερικό και όχι αντίστροφα, την είσοδο λευκού χρήματος ομογενών, όπως εγώ, από το εξωτερικό προς την Ελλάδα. Η ΝΔ μάλιστα που έβαλε και ομογενείς στο ψηφοδέλτιό της, έπρεπε να καταργήσει την διάταξη», παραδέχθηκε στη συνέχεια.

Δίνοντας διευκρινίσεις για τα όσα παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι «τα εισοδήματα τα οποία ανακοίνωσα, είναι από μισθούς και μπόνους που μου έδωσαν οι επενδυτές μου, επειδή τους προκάλεσα κέρδη. Το ένα δάνειο είναι η υποθήκη του σπιτιού στη Νέα Υόρκη. Την πληρώνω νοικιάζοντάς το. Το άλλο είναι το φοιτητικό δάνειο του Τάιλερ. Από την άλλη, ο πρωθυπουργός κρύβει τα Paradise papers, κρύβει το σπίτι του Βολταίρου, η Βουλή τον καλύπτει με αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εν τω μεταξύ περνούν τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και κλαψουρίζει ότι σπούδασε τα παιδιά του σε ακριβά πανεπιστήμια πουλώντας ακίνητα», ολοκλήρωσε την αναφορά του ο κ. Κασσελάκης, σχετικά με το Πόθεν Έσχες του.

Παράλληλα, δεν έλειψε και μια μομφή προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, «να μην ανησυχεί, αν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψω. Πάντως δεν θα χρειαστεί να πουλήσω επιστολές του Ιησού και μετά ως υπουργός Υγείας να αποκαλώ “κάφρους” και “ανθρωπάκια” τους νοσηλευτές».

Σε ότι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος του, το οποίο δέχτηκε πολλές επικρίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «η φορολογική μας πρόταση – ένεση ρευστότητας, παρέμβαση στον ΦΠΑ, αντιμετώπιση ακρίβειας – είναι πλεονασματική: Κοστίζει 2,7 δισ. και μπορούν ανταποδοτικά να μαζευτούν 3,2 δισ. από την φορολόγηση της υπερκερδοφορίας των τραπεζών. Και δεν υπάρχει κίνδυνος ανάλογος της Ιταλίας, διότι η εξέταση επενδυτικής βαθμίδας δεν αφορά την φορολόγηση τραπεζών, όπως οι πλούσιες ελληνικές, οι οποίες συστηματικά υπερχρεώνουν μεταφορές, υπερκοστολογούν το επιτόκιο πίστωσης και καθηλώνουν το επιτόκιο κατάθεσης», είπε αρχικά.

«Η άλλη μας πρόταση – επάνοδος 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης – είναι κι αυτή πλεονασματική. Γενικός στόχος η μείωση σπατάλης στο κρατικοδίαιτο κομμάτι α) τραπεζών, β) ενέργειας και γ) ψηφιακών έργων. Δεν υπάρχει κίνδυνος απόκρουσης επενδύσεων, μόνο τώρα υπάρχει τέτοιος κίνδυνος: Ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας υπερφορολογείται και μένει έξω από κάθε επιδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Και ο μισθωτός το ίδιο. Π.χ. ένας στρατιωτικός με μία σύζυγο δασκάλα σήμερα δε ζουν με τους μισθούς τους. Είναι ανήθικο να συμβαίνει αυτό και ταυτόχρονα ένας με προσωπικό εισόδημα 900.000 ευρώ το χρόνο να φορολογείται μόλις με 27%, αν απλώς συμμετάσχει σε μία εταιρία» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά την κριτική που δέχεται από το κόμμα της Νέας Αριστεράς, υπογράμμισε ότι «η κριτική τους ότι η φορολογική μας πρόταση ευνοεί τους πλούσιους, είναι ψέματα. Η κριτική τους ότι ιεροποιώ το ΝΑΤΟ, είναι διαστρέβλωση. Θεωρώ απλώς το ΝΑΤΟ, δίχτυ προστασίας της Ελλάδας από αυταρχικές πυρηνικές δυνάμεις που μπορούν να μας κάνουν κακό κι αυτό το πιστεύω έχοντας παράλληλα το θάρρος της γνώμης και της διαφωνίας μου: Κατά των παραβιάσεων της (μέλους ΝΑΤΟ) Τουρκίας, υπέρ της Παλαιστίνης, κατά της στήριξης της Ουκρανίας και ούτω καθεξής. Δε λέω κάτι νέο, λέω στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας και της πατριωτικής αριστεράς. Αντιθέτως, δεν περιλαμβάνεται σε αυτές, το να κρατάνε τα μέλη της Νέας Αριστεράς έδρες και μισθούς, που τους δόθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Ή τουλάχιστον να μη δίνουν τους μισθούς αυτούς σε σκοπούς αλληλεγγύης».

Μιλώντας για τα εθνικά, αλλά και ευρύτερα γεωπολιτικά θέματα, τόνισε ότι «διαφωνώ με κάθε χειρισμό του Πρωθυπουργού, χαρακτηρισμός της επίσκεψης Ράμα με τον απλό όρο “αχρείαστη”, ανοχή στην αμφισβήτηση θεμελιωδών διεθνών δικαιωμάτων μας όπως π.χ. η εξόρυξη, παράλειψη πίεσης του κυβερνώντος κόμματος στην Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο του ΕΛΚ, παράλειψη επικύρωσης μνημονίων της Συνθήκης Πρεσπών τα οποία θα έφερναν οικονομικά οφέλη στο λαό της Βόρειας Μακεδονίας και εκείνος θα πίεζε με τη σειρά του την κυβέρνηση για σεβασμό των Πρεσπών. Ναι θέλουμε ειρήνη, συνεργασία, αλληλοκατανόηση με γείτονες, όμως σε συνδυασμό με αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια για τη δική μας θέση».

Σχετικά με τους συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ότι «μένουμε στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Έχουμε όμως πάντα ανοιχτές τις γέφυρες προς Πράσινους, Σοσιαλιστές και κάθε προοδευτική δύναμη. Διότι απέναντι σε λιτότητα, στέγη, μετανάστευση, κλίμα (ζωτικά θέματα) η σύγχρονη κεντροαριστερά είναι πλέον παρεμβατική». Τέλος και σε ότι αφορά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ότι «ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών θα είμαι κανονικά υποψήφιος. Υποψήφιος βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων και έτσι, υποψήφιος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *