web analytics

Κουτσούμπας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι 20 χρόνια βουλευτής και έχει ελεγχθεί πολλές φορές. Για τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν σκοτεινά σημεία»

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και ερωτηθείς για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «Πρέπει να συμβαίνει με πιο καθαρό τρόπο. Εγώ ξέρω για μένα και για όλους τους βουλευτές του ΚΚΕ τι γίνεται. Είναι υποχρεωμένος ο άλλος να πει ότι αυτό το διαμέρισμα το είχε ο πατέρας μου, το έφτιαξε το 1980 κ.ο.κ. Η γυναίκα μου πήρε το εφάπαξ καθώς βγήκε στη σύνταξη, είναι εκπαιδευτικός, κάπου 20.000 ευρώ, θα φανεί ότι είναι στην τράπεζα από εκείνη την πηγή».

Μάλιστα, άφησε σαφέστατες αιχμές για τον τρόπο που γίνονται οι έλεγχοι των πόθεν έσχες των βουλευτών από τους ορκωτούς λογιστές λέγοντας: «Κάποιοι από τους ελεγκτές που παίρνουν λεφτά κάτω από το τραπέζι, αν υπάρχουν, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι άλλοι αρμόδιοι να κάνουν την δουλειά τους».

Πιο συγκεκριμένα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι: «όταν ο κ. Κασσελάκης βγαίνει και λέει όλα αυτά, χωρίς να λέει από που βρέθηκαν. Ήδη έπρεπε να το έχει κάνει, να έχει υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες. Εγώ όταν βγήκα Γραμματέας του κόμματος, παρότι δεν ήμουν βουλευτής, το έκανα στον πρώτο μήνα. Λογικό είναι να σκέφτεται ο κόσμος «γιατί δεν το κάνει;», Μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα; Γιατί πάει στην Θεσσαλονίκη και λέει έχω αυτά και αυτά, χωρίς κάποιος να μπορεί να ελέγξει ούτε το πόθεν ούτε το έσχες;».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «ο κόσμος είναι κουρασμένος και μπαϊλντισμένος για το ποιος είναι πιο πλούσιος από τον άλλον. Ο κόσμος ξέρει και πόσο πλούσιοι είναι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι 20 χρόνια βουλευτής και έχει ελεγχθεί πολλές φορές. Για τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν σκοτεινά σημεία εδώ… Μένει να δούμε πως τα έχει αυτά, προφανώς ήθελε να ρυθμίσει και κάποιες υποθέσεις που απαγορεύονται για αρχηγούς κομμάτων και για αυτό εγώ πιστεύω ότι καθυστερεί».

 

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «Δεν μπορεί να γίνεται αυτή η συζήτηση την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, ενώ ο πολίτης δεν έχει ένα ευρώ να πάει φαγητό στο σπίτι του. Είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η συζήτηση την υπόλοιπη εβδομάδα, θα δείτε πόσο θα πάει η αποχή».

Ερωτηθείς για τον φόβο της μεγάλης αποχής την Κυριακή, ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι: «και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ επηρεάζονται από τις εξελίξεις και από την συζήτηση που γίνεται. Στην αποχή μετρούν δύο στοιχεία: από την μια είναι αυτοί που δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και τις εξελίξεις, είναι και ο καιρός και το παίρνει πιο χαλαρά ο κόσμος, από την άλλη είναι και μια αποψη ότι με την αποχή εκφράζω την δυσφορία μου, αλλά η αποχή δεν μετράει στο εκλογικό αποτέλεσμα ή για να το πω αλλιώς θα μετρήσει αρνητικά, γιατί την Κυριακή θα βγουν ευρωβουλευτές και αυτοί που απέχουν δεν θα έχουν συμμετοχή σε αυτό και μετά δεν θα μπορούν να πουν πχ. η ΝΔ παίρνει αντιλαϊκά μέτρα».

«Πρέπει όλοι να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες τους και να ξεπεράσουν αυτό το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των άλλων κομμάτων και να πάνε να ψηφίσουν και να ψηφίσουν σωστά, να ψηφίσουν ΚΚΕ», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σε ό,τι αφορά τον πήχη που έχει θέσει το ΚΚΕ, για τις ευρωεκλογές απάντησε: «νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια και νομίζω θα συνεχιστεί και θα εκφραστεί και σε αυτές τις εκλογές, ότι έχει αρχίσει να γίνεται διακριτό ένα ρεύμα καταδίκης της πολιτικής που αυτή την στιγμή εκφράζεται με την κυβέρνηση της ΝΔ που έχει πάρει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων. Αυτό εκφράζεται και με τα άλλα κόμματα, πχ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε πτώση στις προηγούμενες εκλογές που φαίνεται πως συνεχίζεται και με το ΠΑΣΟΚ. Ενώ το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές έχει βελτίωση των ποσοστών του και αυτό οφείλεται στην δουλειά που κάνει το ΚΚΕ όχι τους τελευταίους δύο μήνες πριν από τις εκλογές, οφείλεται σε μια πραγματικότητα ότι ο κόσμος μας έβλεπε μέσα στους καθημερινούς αγώνες του για να έχει δουλειά, για να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια, για την υγεία, για να μην του πλειστηριάσουν το σπίτι τα κοράκια, παντού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *