web analytics

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα μπαίναμε αμέσως σε επιτήρηση

«Είναι μια εθνική κάλπη επειδή η αντιπολίτευση έχει μετατρέψει τις εκλογές αυτές σε άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ τόσο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει για να κάνει μεταρρυθμίσεις, καθώς δεν θα αμφισβητήσει κανείς την πολιτική της νομιμοποίηση. Οι ευρωεκλογές είναι και μια ευκαιρία να αναμετρηθούμε με όσα έχουμε κάνει, να ακούσουμε τους πολίτες, οι οποίοι μας λένε για την ακρίβεια για παράδειγμα», τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε σε αρκετά προϊόντα κάποιες μειώσεις στις τιμές, έχουμε επιβάλει σημαντικούς περιορισμούς στο λιανεμπόριο. Θα χρησιμοποιήσουμε όσα εργαλεία έχουμε στη διάθεσή μας, έστειλα επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή τώρα έχουμε ευρωεκλογές. Μου κάνει εντύπωση μια τέτοια πρωτοβουλία που έχει εθνικό χαρακτήρα, γιατί δεν βρίσκει ενιαία εθνική γραμμή. Τα βάζουμε με πολύ μεγάλες πολυεθνικές. Το έδαφος είναι πρόσφορο. Διερωτώμαι: Ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες για να μπορούμε να πετύχουμε τέτοιες παρεμβάσεις;».

«Η μείωση του ΦΠΑ στοιχίζει πάρα πολλά στα δημόσια ταμεία. Όποιος την εισηγείται να μας υποδείξει ποιους φόρους πρέπει να αυξήσουμε ή ποια επιδόματα πρέπει να κόψουμε. Δείτε τι κάναμε με μείωση ΦΠΑ στον καφέ, μειώθηκαν οι τιμές στον καφέ; Όχι. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η μείωση δεν περνάει. Θα μου πείτε, θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στον καφέ, μα έχουν αυξηθεί και οι πρώτες ύλες.

Αν υλοποιούσαμε ένα τμήμα του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα έμπαινε σε επιτήρηση αμέσως. Είμαστε σε μια εποχή δημοσιονομικής κανονικότητας, με συγκεκριμένη οροφή δαπανών έως 3%, όποιος ξεφύγει από αυτούς τους κανόνες μπαίνει αυτόματα σε επιτήρηση».

«Οι συμπολίτες μας που ζουν στο ενοίκιο είναι σε δύσκολη θέση, γιατί το αποτέλεσμα της βελτίωσης της οικονομίας είναι η αύξηση ενοικίων. Το πρόγραμμα “Σπίτι μου” έχει θετικά αποτελέσματα. Εμείς διερευνούμε χρηματοδοτικές δυνατότητες από την Ευρώπη για να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα “Σπίτι μου” μεγαλύτερης περιμέτρου από το σημερινό. Όποιες χώρες δοκίμασαν να επιβάλλουν ελέγχους στα ενοίκια απέτυχαν. Το ζήτημα της κοινωνικής αντιπαροχής είναι σημαντικό. Μελετάμε και το Airbnb, προκειμένου να βάλουμε κάποιους λελογισμένους περιορισμούς, για να προσφέρονται για μακροχρόνια μίσθωση περισσότερα σπίτια και όχι για βραχυχρόνια».

«Δεν βάζουμε έναν πήχη για να περάσουμε από κάτω. Εμείς τον έχουμε βάλει στο 33%, τα άλλα κόμματα δεν ξέρω πού τον βάζουν. Αυτή η εθνική κάλπη θα στείλει μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδος. Θέλω να διατηρήσω την πρωτιά, δίνω ευρωπαϊκή διάσταση στο ποσοστό των ευρωεκλογών, στόχος είναι να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές. Έχει ενδιαφέρον να κάνετε αυτό το ερώτημα και σε άλλα κόμματα να θέσουν πήχη για να ξέρουμε πώς θα αναμετρηθούμε. Ήδη έχουν φτάσει 120.000 φάκελοι από όσους έχουν ψηφίσει επιστολικά. Δεν θέλουμε αναποφάσιστους, ψηφίστε εντός της προθεσμίας».

«Είναι δύσκολο, αλλά θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια να συζητήσουμε το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Τα υπόλοιπα ζητήματα δεν θα τα συζητήσει καμία ελληνική κυβέρνηση, έχουν λυθεί από την ιστορία και τις διεθνείς συνθήκες. Και δεν τους το κρύβουμε, το λέμε ξεκάθαρα. Περιμένουμε να δούμε πώς θα αποτυπωθεί αυτό το απαράδεκτο δόγμα της γαλάζιας πατρίδας στα βιβλία τους. Είναι προκλητικό να δηλητηριάζουμε τα νέα παιδιά με αναθεωρητικές βλέψεις».

Για τα θαλάσσια πάρκα: «Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να καθορίσουμε τι θα κάνουμε εντός ζώνης εθνικής κυριαρχίας».

«Είναι βάρος για την κυβέρνηση, αλλά μεγαλύτερο βάρος για τη Δικαιοσύνη που καλείται να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Όταν μια δική μου συζήτηση στα πλαίσια ομιλίας στην Κέρκυρα, με ένα νέο κορίτσι που δεν γνώριζα ότι είναι αδελφή θύματος, εργαλειοποιείται από την αντιπολίτευση για κομματικούς λόγους, είναι απαράδεκτο.

Επικοινώνησα με την οικογένεια Πλακιά και μετά το περιστατικό, και δεν είναι η πρώτη φορά. Όποιος συγγενής έχει ζητήσει να μου μιλήσει έχω εξηγήσει τη δική μου εκδοχή της αλήθειας».

«Προσπαθώ να βάλω στους υπουργούς μου τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και φυσικά κρίνονται και οι συμπεριφορές. Έχουμε 3 χρόνια κυβερνητικής θητείας, όταν κρίνω ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία, δεν διστάζω να κάνω αλλαγές. Ο κανόνας ισχύει και δεν είμαι εξαρτημένος από το υψηλό ποσοστό. Για εμάς εποχές δεν υπάρχουν, η δουλειά συνεχίζεται. Τη Δευτέρα μετά τις ευρωεκλογές, τα κεφάλια κάτω και επιστροφή στο 100% στο κυβερνητικό έργο. Ο κος Κασσελάκης, δεν έχει εκλεγεί πουθενά, δεν είναι ούτε διαχειριστής σε πολυκατοικία, εγώ 20 χρόνια εκλέγομαι βουλευτής και καταθέτω συνέχεια πόθεν έσχες.

Μακάρι να συμπέσουν οι προβλέψεις για τον καιρό της Κυριακής των εκλογών 34-35 βαθμοί Κελσίου, με τα ποσοστά μας!»

«Πήρα τηλέφωνο τον προπονητή Αταμάν να τον συγχαρώ για την επιτυχία του Παναθηναϊκού. Αναζητώ τον προπονητή του Ολυμπιακού, για να τον συγχαρώ, δεν τον έχω βρει ακόμη», τόνισε ακόμα στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος ως Έλληνας για τις επιτυχίες και των δύο ομάδων, αλλά και ως Έλληνας πρωθυπουργός για την άρτια οργάνωση, με απόλυτη ασφάλεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *