web analytics

Μητσοτάκης από Παιανία: Δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στη δύσκολη περίοδο, στην τραυματική περίοδο των μνημονίων

Έχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, σε μια εβδομάδα από τώρα», υπογράμμισε.

Ειδικότερα, στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε τα εξής: «Κύριε Δήμαρχε, κ. Περιφερειάρχα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη Βουλή, φίλες και φίλοι,

Χαίρομαι που επισκέπτομαι για ακόμα μία φορά την Παιανία και την Ανατολική Αττική, αυτή τη φορά για να επισκεφθώ μία πολύ σημαντική εγκατάσταση, τα Ολυμπιακά σας Ακίνητα. Και καθώς επέβλεπα τη σημαντική πρόοδο των εργασιών για την επισκευή δύο πολύ μεγάλων κλειστών προπονητηρίων, σκεφτόμουν ότι τα Ολυμπιακά Ακίνητα ουσιαστικά συνοψίζουν την ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων 20 ετών.

Κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που μας έκαναν τόσο υπερήφανους, και τα χρόνια της κρίσης περιέπεσαν ουσιαστικά σε πλήρη αχρηστία, λεηλατήθηκαν, για να έρθει ξανά αυτή η κυβέρνηση από το 2019 να επενδύσει σε αυτά, να τους δώσει ζωή, ώστε να μπορούν να ετοιμάσουν τη νέα γενιά των αθλητών της πατρίδας μας.

Και με αυτόν τον τρόπο συνοψίζουμε και την πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει αυτά τα πέντε χρόνια. Είναι συμβολικά αυτά τα οποία έχουν γίνει στον χώρο του αθλητισμού, καταδεικνύουν όμως συνολικά την εικόνα μιας χώρας που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και έρχεται σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη.

Γι΄ αυτό και αυτές οι ευρωεκλογές έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Με έχετε ακούσει πολλές φορές να επαναλαμβάνω γιατί πρέπει να υπάρχει σημαντική προσέλευση των πολιτών στην κάλπη. Ο λόγος είναι απλός: τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας, και θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη στο Ευρωκοινοβούλιο, στα ευρωπαϊκά όργανα, να διαπραγματεύεται πάντα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών ό,τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε από την Ευρώπη.

Εξάλλου, δεν ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη πριν από ακριβώς 45 χρόνια. Η Ευρώπη είναι παρούσα παντού στις ζωές μας, όχι μόνο γιατί ένα μεγάλο ποσοστό των νόμων που ψηφίζονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν καταρχάς συνδιαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά γιατί η Ευρώπη μέσα από τις πολιτικές σύγκλισης είναι αυτή που μας έδωσε τη δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αξιοποιήσαμε πάντα την Ευρώπη έτσι όπως θα έπρεπε. Και ήρθε αυτή η κυβέρνηση να επιταχύνει πάλι αυτή τη διαδικασία, να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα. Και, κυρίως, να οικοδομήσουμε και πάλι αυτό το οποίο είχαμε χάσει τα χρόνια της κρίσης: την ελληνική αξιοπιστία και την ελληνική υπερηφάνεια.

Όταν προσέρχομαι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δεν μας αντιμετωπίζουν πια ως το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, μας αντιμετωπίζουν, αντίθετα, ως την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης ως προς τις οικονομικές μας επιδόσεις. Και αυτό, προφανώς, μας δίνει άλλη δύναμη και άλλες δυνατότητες.

Γι’ αυτό και θέλω να σας ζητήσω αυτή την τελευταία εβδομάδα να εστιάσουμε κυρίως σε έναν στόχο: και αυτός δεν είναι άλλος από το να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου ότι πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη και να ξανακάνουν ακριβώς το ίδιο. Διότι ουσιαστικά αυτόν τον έναν χρόνο δεν έχουμε κάνει τίποτα διαφορετικό από το να υλοποιούμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Και δεν είναι τώρα η ευκαιρία, αυτές οι ευρωεκλογές, ούτε για την έκφραση οποιασδήποτε επιμέρους δυσαρέσκειας, ούτε για οποιοδήποτε παράπονο. Τώρα χρειαζόμαστε πρώτα και πάνω από όλα τη συσπείρωση των φίλων της Νέας Δημοκρατίας για να πετύχουμε τον στόχο μας: να είμαστε το βράδυ των εκλογών πάλι οι μεγάλοι νικητές, με ένα ποσοστό τέτοιο το οποίο δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει όχι την πολιτική μας κυριαρχία -αυτή διαμορφώθηκε με την δική σας ψήφο στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023-, να μην τους δώσουμε κυρίως τη δυνατότητα να ξαναρχίσουν να μιλούν με μια γλώσσα την οποία η ελληνική κοινωνία έχει απορρίψει.

Διότι αυτό το οποίο ακούμε σήμερα από την αντιπολίτευση, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό το οποίο ακούγαμε όλα τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά. Μπορεί να έχουν ένα καινούργιο επικοινωνιακό περιτύλιγμα, ο λόγος τους όμως εξακολουθεί να διακρίνεται από διχασμό, από τοξικότητα, από λαϊκισμό και από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Θέλω να τους στείλουμε ένα μήνυμα το οποίο δεν θα είναι μόνο μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι και ένα δεύτερο μήνυμα ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε ποτέ στη δύσκολη περίοδο, στην τραυματική περίοδο των μνημονίων, διότι εκεί ακριβώς μας οδηγούν οι ανέξοδες υποσχέσεις τους. Έχει, λοιπόν, μεγάλη σημασία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, σε μια εβδομάδα από τώρα.

Έχουμε ακόμα μια εβδομάδα προεκλογική περίοδο, έχουμε φτάσει στο σημείο πια όπου αρχίζει και κλείνει η φωνή μας από τις πολλές ομιλίες, αλλά εγώ θα συνεχίσω να γυρνάω την Ελλάδα μέχρι και την τελευταία μέρα. Θα βρεθώ στην Κρήτη αύριο και μεθαύριο, μετά στη Μακεδονία, για να μιλώ αφενός για τα επιτεύγματα αυτή της κυβέρνησης, αφετέρου για την ανάγκη η φωνή της Ελλάδας να είναι ισχυρή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα.

Ξέρουμε πώς να διαπραγματευόμαστε στην Ευρώπη. Το αποδείξαμε με το Ταμείο Ανάκαμψης, με τη μεταναστευτική μας πολιτική, με τις παρεμβάσεις μας σε πολλά επίπεδα ευρωπαϊκής πολιτικής, όπου πια η Ελλάδα δεν μιλάει μόνο έχοντας υπόψιν το τι συμφέρει την πατρίδα μας, αλλά συνδιαμορφώνει συνολικά ευρωπαϊκές πολιτικές. Το ίδιο θα κάνουμε και μετά την 9η Ιουνίου.

Πάμε, λοιπόν, να φροντίσουμε πρώτα και πάνω από όλα να συσπειρώσουμε τη δική μας βάση, να πολεμήσουμε την αποχή και αυτή την αίσθηση αδιαφορίας ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία.

Έχουν πολύ μεγάλη σημασία και σε αυτό χρειάζομαι τη βοήθεια όλων σας: των βουλευτών μας, οι οποίοι θα πρέπει αυτή τη φορά να τρέξουν και να αγωνιστούν χωρίς το άγχος του σταυρού, των κομματικών μας στελεχών, κυρίως της καθεμίας και του καθενός ξεχωριστά.

Μεταφέρετε το μήνυμα της συμμετοχής πάνω από όλα, της στήριξης στην παράταξή μας και είμαι σίγουρος ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου, όπως έχω πέσει μέσα σε όλες τις αθλητικές μου προβλέψεις, όπως ξέρετε, θα πέσω μέσα και σε αυτή την πρόβλεψη: θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει και θα είμαστε και πάλι οι μεγάλοι νικητές.

Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά, καλή δύναμη και καλό τρέξιμο. Και νωρίς-νωρίς στην κάλπη, παρακαλώ.

Και για τους πιτσιρικάδες εδώ, κυρίως αυτούς που ψηφίζουν πρώτη φορά, καταρχάς καλή επιτυχία στα παιδιά τα οποία ξεκίνησαν χθες στα Επαγγελματικά Λύκεια και σήμερα στα Γενικά Λύκεια στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ένας δύσκολος δρόμος, ένας όμορφος αγώνας, εμείς στηρίζουμε πρώτα και πάνω από όλα τη δημόσια παιδεία. Θέλουμε να δώσουμε στα νέα παιδιά την ευκαιρία να σπουδάσουν σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο όπου δεν θα κάνουν κουμάντο οι «μπαχαλάκηδες», αλλά αυτοί οι οποίοι πρεσβεύουν τη γνώση και την ελευθερία της έκφρασης.

Άρα, και στα νέα παιδιά, θέλω να θυμίσω ότι ψηφίζουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2007, να συμμετέχουν και αυτά στις εκλογές. Είδατε; Σας κάνει να αισθανόμαστε λίγο μεγάλοι μερικές φορές, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, εμείς εμπιστευόμαστε την νέα γενιά.

Και να πω και κάτι ακόμα: θυμάστε που έλεγαν πριν από τις εκλογές, «δεν πάει καλά η Νέα Δημοκρατία στη νέα γενιά» και ήρθαν τα αποτελέσματα και τους διέψευσαν. Για τη νέα γενιά αγωνιζόμαστε, για εσάς, για τα νέα παιδιά, για να ζήσετε μία ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών σας.

Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά, καλή επιτυχία και καλό αγώνα».

Τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας που είχαν εγκαταλειφθεί για χρόνια και πλέον ανακαινίζονται, αναβαθμίζονται και μετατρέπονται σε ένα προπονητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών για ολυμπιακά αθλήματα επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα στις εγκαταστάσεις δημιουργούνται χώροι άθλησης και πολιτισμού για τους κατοίκους της περιοχής της ανατολικής Αττικής.

«Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά, συμπληρώνονται όμως και 20 χρόνια από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004. Και η ιστορία των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων συμπυκνώνει με τον δικό της ξεχωριστό και τραυματικό τρόπο την ιστορία της πατρίδας μας τα τελευταία 20 χρόνια. Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, οι οποίες στοίχισαν πάρα πολλά χρήματα στον Έλληνα φορολογούμενο, από ένα σημείο και πέρα αφέθηκαν στην κυριολεξία να μαραζώσουν, να απαξιωθούν σχεδόν πλήρως και με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης, τα τελευταία χρόνια ξαναπαίρνουν ζωή και αξιοποιούνται προς όφελος μιας νέας γενιάς αθλητών.

Αυτή είναι και η ιστορία αυτών των δύο πολύ σημαντικών κτιρίων, τα οποία αποτελούν πια αναπόσπαστο τμήμα του συγκροτήματος του ΟΑΚΑ. Εδώ, μέχρι το τέλος του έτους, θα παραδοθούν δύο υπερσύγχρονα προπονητήρια, τα οποία και θα πλαισιωθούν στη συνέχεια, με τη στήριξη της Περιφέρειας, από άλλες ανοιχτές εγκαταστάσεις ώστε να υποστηριχθεί και η αθλητική δραστηριότητα της ευρύτερης κοινωνίας.

Βήμα-βήμα αξιοποιούμε την προίκα και τον πλούτο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και δίνουμε τις υποδομές σε όλη τη χώρα σε μια νέα γενιά αθλητών για να διακριθούν, για να μας ξανακάνουν όλες και όλους υπερήφανους», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ξεναγήθηκε στους χώρους από τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, Συντονιστή – Γενικό Διευθυντή του ΟΑΚΑ, στη διαχείριση του οποίου έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών ανακαίνισης και αναβάθμισής τους, που υλοποιούνται με την υποστήριξη της Lamda Development.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Πραγματικά πρόκειται για ένα εξαιρετικό αθλητικό κέντρο, το οποίο ενσωματώνεται αρμονικά μέσα στο εμβληματικό Αθλητικό Κέντρο του ΟΑΚΑ και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας, που φιλοδοξούμε να είναι πραγματικά διατηρήσιμη, βιώσιμη και εμβληματική. Nα βγάλει αθλητές, να γυμνάσει, να αθλήσει τη νέα γενιά της πατρίδας μας και να πάρει στιγμές δόξας, όπως θέλουμε».

Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Παιανίας, έκτασης 108 στρεμμάτων, κατασκευάστηκαν το 2002 ως προπονητικό κέντρο στίβου και βόλεϊ. Το 2023 περιήλθαν στην αποκλειστική χρήση και διαχείριση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) «Σπύρος Λούης», που σε συνεργασία με την Lamda Development προχωρά στον εκσυγχρονισμό τους με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός του 2024.

Συγκεκριμένα, ανακαινίζονται το Κλειστό του Στίβου και το Κλειστό του Βόλεϊ, αναβαθμίζονται ενεργειακά, συντηρούνται οι μεταλλικές κατασκευές της οροφής και γίνεται αποκατάσταση των ζημιών, εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων. Ταυτόχρονα, ανακαινίζονται τα 16 δωμάτια στους ξενώνες για τη φιλοξενία αθλητών των εθνικών ομάδων.

Ιδιαίτερη φροντίδα αποδίδεται στη βελτίωση της πρόσβασης και της διαμονής ατόμων με αναπηρία με ξενώνες αθλητών, ράμπες και ανελκυστήρες ΑμεΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *