web analytics

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση για το θάνατο της Τζωρτζίνας – Η 34χρονη έχει αρνηθεί σε όλους τους τόνους όσα της αποδίδονται

Χρειάστηκαν περίπου 15 μήνες ακροαματικής διαδικασία και περισσότερες από 100 συνεδριάσεις για να πέσει η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης. Οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι αποσύρθηκαν σε διάσκεψη στις 22 Μαρτίου οπότε και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση που θα κρίνει την τύχη της κατηγορούμενης η οποία έχει αρνηθεί σε όλους τους τόνους όσα της αποδίδονται.

«Κάθε μέρα πεθαίνει η κατηγορούμενη. Ζει με την προσδοκία μιας καλής απόφασης» ανέφερε στον επίλογο της πενθήμερης αγόρευσης του, ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος έδωσε πολύμηνη «μάχη» για να πείσει τους τακτικούς και λαϊκούς δικαστές ότι η εντολέας του είναι αθώα.

Αλλά και η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία ήταν παρούσα, σχεδόν, στο σύνολο των συνεδριάσεων του δικαστηρίου στην απολογία της, η οποία διήρκησε εννέα ημέρες, αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού της.

«Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω…Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου» είπε κλείνοντας την απολογία της.

Ωστόσο, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης για την οποία, στο δια ταύτα της 12ωρης αγόρευσης της, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει εστιάζοντας, μάλιστα, στο κίνητρο.
«Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Οι δικαστές για να οδηγηθούν στην οριστική κρίση τους μελετούν το πλήθος του αποδεικτικού υλικού αλλά και τις μαρτυρίες περισσότερων από 60 προσώπων που ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα σε μια προσπάθεια να εισφέρουν στη διαδικασία όσα γνωρίζουν και να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της ιστορίας της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχασε τρία παιδιά. Η οικογενειακή τραγωδία σύντομα τράβηξε το ενδιαφέρον των αρχών που άρχισαν να αναζητούν τα αίτια θανάτου των παιδιών. Η αποκάλυψη για τη φονική δόση κεταμίνης που εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα σηματοδότησε ραγδαίες εξελίξεις που οδήγησαν στη σύλληψη της κατηγορούμενης.

Η σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών καθώς η εκρηκτική σχέση τους, που οδηγήθηκε σε διαζύγιο, σύμφωνα με τις αρχές, φαίνεται να συνδέεται με τους θανάτους των παιδιών.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος αρχικά βρέθηκε στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά τις αποκαλύψεις στέκεται απέναντι της και πλέον την κατηγορεί ευθέως ότι σκότωσε τα παιδιά τους ζητώντας την καταδίκη της.

Στην περίπτωση που η κρίση του δικαστηρίου είναι καταδικαστική η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια κάθειρξη και η τελική ποινή θα εξαρτηθεί από το αν θα της αναγνωριστούν ελαφρυντικά τα οποία και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Πάντως, ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου θα εξακολουθήσει να κάθεται στο εδώλιο και τους επόμενους μήνες καθώς είναι, ήδη, σε εξέλιξη η δεύτερη δίκη της για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Μαρία Ζαχαροπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *