web analytics

Σκρέκας: Να αυξηθεί ο ρόλος των επιμελητηρίων της χώρας στην προώθηση της επιχειρηματικότητας

Κατά τον υπουργό η χώρα μετασχηματίζεται και πραγματικά όπως είπε και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις στη χώρα μας αυξάνονται και νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται. Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας αυξάνεται, οι εξαγωγές διπλασιάζονται κι οι επενδύσεις έχουν ξεπεράσει και έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα και πάνω από αυτό όμως, τα νούμερα και τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ δείχνουν ότι οι ενάρξεις των επιχειρήσεων το ‘22-‘23 και τους πρώτους 2 μήνες του ‘24 είναι πολλαπλάσιες με τις ενάρξεις την πενταετία 2015 – 2019». Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι τα στοιχεία είναι καλύτερη απόδειξη ότι «…η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να μετασχηματίσει την ιδέα που έχει σε μία επιχείρηση και μέσα από αυτό να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη, στην περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλά αμειβομένων».

Η υποστήριξη όπως υπερασπίστηκε ο κ. Σκρέκας όλων των επιχειρήσεων, από την κυβέρνηση: «…αποδεικνύεται το πόσο σημαντική είναι από τα στοιχεία, την εποχή του covid 2019 με τα αποτελέσματα και τον αριθμό των ενάρξεων των επιχειρήσεων σε σχέση με τις επιχειρήσεις που κλείνουν τα βιβλία τους δηλαδή σταματούν. Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουμε 150.000 νέες ενάρξεις μικρών επιχειρήσεων πολύ μικρών και μικρών, που χρειάζονται φυσικά υποστήριξη ώστε να μεγαλώσουν. Αντίθετα το 2016 είχαμε αρνητικό ισοζύγιο με 30.000 κλεισίματα σε επίπεδο Ελλάδος. Από το 2019 με πολύ δουλειά και αναγνωρίζοντας τα πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων ιδίως των μικρομεσαίων, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε μία επιχείρηση να ανοίγει και να επιβιώνει. Η δημιουργία νέων επιχειρήσεων μικρών και μικρομεσαίων συνεισφέρουν και συντελούν ώστε να έχουμε περιφερειακή ανάπτυξη που είναι σημαντική. Η ανάπτυξη συνολικά της Ελλάδας περνάει μέσα από την περιφέρεια. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης μας και αυτό φαίνεται μέσα από τις δράσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε και τις παρεμβάσεις που κάνουμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο γεωπολιτικό επίπεδο λέγοντας ότι «…έχουμε μεταβλητότητα και ρευστότητα σε επίπεδο οικονομικών εξελίξεων, μέσα από πληθωριστικές καταστάσεις και πιέσεις που ολοένα δυσκολεύουν και εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των εφοδιαστικών αλυσίδων. Το να επιχειρεί κάποιος είναι ακόμα πιο δύσκολο σήμερα και για αυτό το λόγο εμείς ως κυβέρνηση λαμβάνουμε σειρά μέτρων ώστε να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες, να διασφαλίσουμε σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

Έχουμε διασφαλίσει ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον, ισχυροποιούμε την οικονομία της χώρας μας και η Ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τη μέση ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμα και μέσα από την αντιμετώπιση παγκόσμιων κρίσεων όπως αυτή του covid ή των πολέμων που είναι στη γειτονιά μας ή ακόμα και των οικονομικών μεταβολών σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα μπορεί να ανταπεξέλθει και μπορεί να βγει ισχυρότερη. Η χώρα βγήκε ισχυρότερη μέσα από τις παγκόσμιες κρίσεις σε σχέση με άλλες οικονομίες πολύ πιο ισχυρές, πολύ πιο δυνατές στη Δυτική Ευρώπη. ‘Αρα αν δουλέψουμε όλοι μαζί, πραγματικά θα μπορέσουμε να δούμε τον τόπο μας να πηγαίνει μπροστά να προοδεύει και να φτάσει εκεί που θέλουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *